BDDK şikayetçi oldu, 50 gazeteci ve yazara dava açıldı

BDDK'nin şikayeti üzerine 50'den fazla gazeteci ve yazara, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle dava açıldı. Gazeteci Merdan Yanardağ, "BDDK bankaları korumakla sorumludur, bizim ne sermaye piyasasında ne borsalarda milyon dolarlarımız yok. Dolayısıyla kendi işine baksın” dedi.

BDDK şikayetçi oldu, 50 gazeteci ve yazara dava açıldı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) şikayeti üzerine aralarında Mustafa Sönmez, Merdan Yanardağ, Sedef Kabaş’ın da bulunduğu 50’den fazla gazeteci ve yazara dava açıldı.


Birgün gazetesinden Ozan Gündoğdu’nun haberine göre,
 dava açılan isimlerin Ağustos 2018’de, döviz kurlarında yaşanan yükseliş sürecinde sosyal medya hesaplarından Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ettiği iddia edildi.

İddianameyi değerlendiren gazeteci ve yazar Merdan Yanardağ, “Her türlü eleştirel fikri bastırma gayretindeler. Bu despotizmdir. BDDK bankaları korumakla sorumludur, bizim ne sermaye piyasasında ne borsalarda milyon dolarlarımız yok. Dolayısıyla kendi işine baksın” dedi.

“Finans kapitali eleştirdiğini” söyleyen Yanardağ, “BDDK kendisini finans kapitale bağlı hissediyor demek ki, biz hatırlatalım, BDDK halkın hizmetinde olmalıdır” diye konuştu.

‘TORBA YASANDAN SONRA TORBA DAVA İCAT ETTİLER’

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez ise “Bunlar torba yasadan sonra şimdi de torba dava icat ettiler. Güya BDDK ihbarı, tabii eleştiriye tahammül edemiyorlar. Tek tek tweet atanlarla uğraşıyorlar. Bulduklarını torbaya atıyorlar, sonra da ekonomik istikrara kast suçu diye uyduruyorlar. Bu tip davaların devamını göreceğiz ileriki süreçlerde” dedi.

HABERİN TAMAMI

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER