Denizli'den Şemdinli'ye 'Gönül Köprüsü'

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Merkezefendi Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen 'Şemdinli-Denizli Gönül Köprüsü' projesi kapsamında, bir grup öğretmen ve öğrenci, Denizli'den ilçeye geldi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Merkezefendi Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen 'Şemdinli-Denizli Gönül Köprüsü' projesi kapsamında, bir grup öğretmen ve öğrenci, Denizli'den ilçeye geldi.

Denizli'den gelen 14 öğrenci ile 6 öğretmen, evlerde misafir edildi. İlçenin tarihi yerleri gezdirilen öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelen Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, ilçenin anlatıldığı gibi bir yer olmadığını, artık bu haberler ile anılmak istemediklerini söyledi.  Şemdinli'nin Türkiye'nin birçok kentinden daha güvenli ve huzurlu olduğunu kaydetti.


Saklı: "Şemdinli Ankara'dan da, İstanbul'dan da, Kayseri'den de daha güvenlidir"

Belediye Başkanı Tahir Saklı, “Denizli’den Şemdinli’ye gönül köprüsü projesi kapsamında gelen sevgili öğrenciler, eli öpülesi öğretmenler, bir gayemiz var. Şemdinli’de nasıl yaşanıyor, Şemdinli neresi? Şemdinli ülkenin hangi noktasında. Şimdi malumunuz bunu her zaman söylüyoruz. Şemdinli bir terör saptırıyor. Bir de medya. İşte Şemdinli’de olaylar, Şemdinli’de patlama, Şemdinli’de şehit. Biz artık bu gibi haberlerle anılmasını istemiyoruz. Şemdinli Ankara’dan da, İstanbul’dan da, Kayseri’den de daha güvenlidir. Daha huzurludur. Sizde bunu yaşayarak gördünüz ve şahit oldunuz. Bunu çok içten söylüyorum. Çok samimi söylüyorum. Bunu her zaman da söylemişimdir. Keşke bir imkanımız olsa, Şemdinlileri, Hakkarilileri, Yüksekovalıları o diğer illere, oradakileri de buraya misafir etsek. Böyle bir kaynaşma oluşturabilsek. Daha üst seviyeye çıkarabilsek. Artık doğu denilince kimsenin aklına terör, olay, patlama gelmesin. Bizim Şemdinli’nin has bir sözü var. Şemdinli’ye gelirken ağlanır, giderken de ağlanır. Neden? Şemdinli’ye gelirken korkular, endişeler ile ağlayarak gelinir. Görevi bittikten sonra giderken de Şemdinli’deki o sıcaklık, o özlem tesirinde ağlayarak gidilir. Bizim sizden bir ağabeyiniz olarak, yada öğrenciniz olarak buradan giderken gerçekten de Şemdinli’nin gerçek yüzünü bütün arkadaşlarınıza, çevrenize ve ailelerinize bir elçi olarak lense edin. Harita da parmakla göstererek değil, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde gönlümüz açık, Şemdinlimiz de açık davet etmek isteriz, ağırlamak isteriz ve bundan onur duyarız. Bu tabuyu hep beraber kırmamız lazım. Şemdinli belediye başkanı olarak, Şemdinli halkı adına hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.   

Şemdinli Milli Eğitim Müdürü Senar Yüce de projenin devam etmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür projeler hangi okulumuzdan, hangi ilçemizden ve hangi ilimizden gelirse gelsin mutlaka destekleyeceğiz" diye konuştu.

Denizli Merkezefendi Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Musa Ay ise Şemdinli'yi sadece haritada gördüklerini belirterek, "Geldik, gördük. Denizli’ye döndüğümüzde hepinizin birer gönüllü turizm elçisi olacağız. Öğretmen ve öğrenci grubunun, Şemdinli’ye gelmesi Türkiye'de bir ilkti. Bunun devamının gelmesi için arkadaşlarımı, meslektaşlarımı buraya yönlendireceğim. Göstermiş olduğunuz misafirperverliklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.  





Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER