Afganistan'da Şii camisine saldırı: 32 ölü, 53 yaralı

Afganistan'da Şii camisine saldırı: 32 ölü, 53 yaralı Afganistan'da Şii camisine bombalı saldırı düzenlendi. Toplam 32 kişi öldü.

Afganistan'da Şii camisine saldırı: 32 ölü, 53 yaralı

Afganistan'ın Kandahar kentinde Şii nüfusa ait bir camiye bombalı saldırı düzenlendiği ve 32 kişinin öldüğü ve 53'ünün da yaralandığı bildirildi.

ABDEST YERİNE PATLAMA

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde, Şii Hazara topluluğuna ait İmam Bergah Camisinde Cuma namazı sırasında intihar saldırısı gerçekleştirildi. AFP konuşan bir hastane kaynağı, saldırıda 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 53'ünün yaralandığı bilgisini verdi.

AFP'ye konuşan görgü tanıkları, biri caminin giriş kapısı, biri güney kısmı diğeri de abdest alınan yerde olmak üzere 3 patlama sesinin duyulduğunu aktardı.

TALİBAN: ÖZEL KUVVETLER BÖLGEYE GİTTİ

Taliban'ın ilan ettiği geçici hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Said Hosti, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kandahar ilinin 1. semtinde Şii cemaatine ait bir camide patlama meydana geldiğini ve çok sayıda yurttaşımızın şehit ve yaralı olduğunu öğrenmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Hosti, "İslam Emirliği'nin özel kuvvetleri, olayın niteliğini belirlemek ve failleri adalete teslim etmek için bölgeye intikal etti" ifadelerini kullandı.

Saldırı henüz herhangi bir taraf üstlenmedi.

İLK DEĞİL

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Afganistan’da son dönemde özellikle camileri hedef alan insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

Geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bulunan, yine Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 46 kişi hayatını kaybetmişti. Kunduz'da meydana gelen saldırıyı, IŞİD-Horasan örgütü üstlenmişti. (Kaynak: Sputnik Türkiye)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER