Afganistan'da hava saldırılarında 18 sivil yaşamını yitirdi 

Afganistan'ın güneyindeki Helmand bölgesindeki hava saldırılarında 18 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Afganistan'da hava saldırılarında 18 sivil yaşamını yitirdi 
Afganistan'ın güneyindeki Helmand’ın Sangin kentinde ABD destekli uluslararası koalisyon güçlerinin Taliban’a karşı düzenlediği hava saldırılarında 18 sivilin öldüğü açıklandı. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.


Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Temsilciliğinin açıklamasında “9 ve 10 Şubat'ta Taliban'a yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarında neredeyse tamamı kadın ve çocuk 18 sivil yaşamnı yitirmiş, NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Gücü komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı.

SON SALDIRIYA SADECE ABD UÇAKLARI KATILDI

BM, hava saldırılarının "uluslararası askeri kuvvetler" tarafından yürütülmekte olduğunu ancak son koalisyon operasyonlarına yalnızca ABD uçaklarının katıldığını söyledi.


Birleşmiş Milletler, giderek artan sivil kayıpların engellenmesi için Afganistan'da tüm tarafların uluslararası insan hakları çerçevesinde hareket etmeye çağırdı.

'ÇOCUKLAR VE KADINLAR NASIL TALİBAN OLABİLİR?'

Yaralılar ve cenazeler Helmand'ın başkenti Lashkar Gah'daki bölgesel hastaneye kaldırıldı. Mağdurların aileleri yetkililerden açıklama bekliyor. Reuters haber ajansına konuşan ve Perşembe günü kardeşinin evinde 11 kişinin öldürüldüğünü söyleyen Mecnun adlı kişi, "Kadınlar ve çocuklar nasıl Taliban olabilirdi?" diye sordu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER