AK Parti iftarında gergin buluşma

Geleneksel iftarda Suudi Arabistan büyükelçisi ile diplomatik ilişkileri kestikleri Katar büyükelçisi aynı masaya düştü. İftar sonrası ikili arasında soğuk rüzgarlar esti.

AK Parti iftarında gergin buluşma
AK Parti’nin 10. geleneksel iftar yemeği, ilişkileri krize giren Suudi Arabistan ve Katar’ın Ankara büyükelçilerini aynı masada buluşturdu. İftarın başında iki büyükelçi arasında yaşanan sıcak karşılaşma, iftarın sonunda gözlenmedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı protokol masasında oturan Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji ve Katar Büyükelçisi Salem Mübarek al-Şafi, iftar öncesinde sıcak bir şekilde birbirlerine sarıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ile Körfez ülkeleri aradındaki bunalımın diyalog yoluyla çözülmesi için her iki taraf nezdinde de devreye girdiği süreçte, iki ülke büyükelçisinin aynı masada konuşlandırılması dikkat çekti.

Suudi Büyükelçisi el Khereiji, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hemen soluna otururken; Katar Büyükelçisi al-Şafi de AB Bakanı Ömer Çelik’in yanında yer aldı.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASI SONRASI SOĞUKLUK

İftarın başında iki büyükelçi arasında yaşanan sıcak karşılaşma, iftarın sonunda gözlenmedi. Suudi Büyükelçisi Khereji’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’a destek verdiği konuşmanın ardından daha mesafeli bir tavır takındığı görüldü. İki büyükelçi çıkışta tokalaşmadılar.

Masada Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Dışilişkilerden sorumlu genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in yanısıra, Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bagirov ile Avusturya, Ürdün ve Lübnan büyükelçileri de yer aldılar. Bagirov, duayen büyükelçi olarak tüm konuklar adına bir de konuşma yaptı.

Geçmiş senelerdeki iftarlarda protokol masasında sıklıkla görülen ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin elçileri arka masalarda yer buldular. İlişkilerin geçen sene düzeldiği İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Na’eh de iftara katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER