Alışveriş Merkezine saldırı: 39 Ölü

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir alışveriş merkezine yönelik düzenlenensaldırıda en az 22 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Alışveriş Merkezine saldırı: 39 Ölü
Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir alışveriş merkezine yönelik düzenlenensaldırıda en az 39 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kenya'daki saldırı kurbanları arasında Amerikalı ve İngilizlerin bulunduğunun açıklanması ile ABD ve İngiltere ayağa kalktı. Kenya televizyonunda saldırıda en az 39 kişinin öldüğü, 150 kişinin de yaralandığını açıklayan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, ölenler arasında ailesinden de kişilerin bulunduğunu, saldırganlardan birinin aldığı kurşun yaralarıyla öldüğünü söyledi. Kenyatta saldırının amacının Kenya halkına gözdağı vermek, halk arasında korku ve umutsuzluk yaymak olduğunu belirtti.

El Şebab örgütünden üst düzeyde bir kişi, TV kanallarına bağlanarak örgütün saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Ölen 39 kişiden birinin diplomat, iki kişinin Kanadalı, ikisinin de Fransız olduğu öğrenildi. 


Görgü tanıkları, AVM'yi basan 10 kişinin otomatik silah ve el bombalarıyla ortalığa ateş açtığını söyledi. 

'MÜSLÜMANLARIN ÇIKMASINA İZİN VERDİLER' İDDİASI

BBC'nin verdiği haberlere göre saldırganlar, alışveriş merkezinde Müslüman olanların dışarı çıkmasını isteyerek Müslüman olmayanları rehin aldı. Sabaha kadar alışveriş merkezinden patlama ve silah sesleri duyuldu. Rehine sayısı tahmin edilemiyor. Güvenlik güçlerinin teröristlerle pazarlık yapıp yapmadığı da merak ediliyor. El Şebab'ın saldırı taktiklerini bilenler, örgütün pazarlık etmektense ölmeyi tercih edeceğine dikkat çekiyorlar. / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER