Almanya'da seçim: 2015'te mülteci, 2023'te belediye başkanı oldu

2015'te Almanya'ya mülteci olarak giden ve Suriyeli Durzi bir ailenin oğlu olan Ryyan Alshebl, Ostelsheim kasabasında yapılan seçimleri kazanarak belediye başkanı koltuğuna oturdu.

Almanya'da seçim: 2015'te mülteci, 2023'te belediye başkanı oldu

Almanya'ya 2015 yılında Suriye'den mülteci olarak giden 29 yaşındaki Ryyan Alshebl, Stuttgard yakınlarındaki 2 bin 500 nüfuslu Ostelsheim kasabasında pazar günü yapılan seçimlerden birinci çıktı. 

Euronews'in haberine göre Alman Yeşiller Partisi üyesi olan Alshebl, diğer iki bağımsız adaya karşı oyların yüzde 55.4'ünü aldı.  Alshebl, Ostelsheim köyünün "geniş görüşlülük ve kozmopolitlik açısından tüm Almanya için bir örnek teşkil ettiğini" söyledi.

Alshebl, seçim kampanyasında bölgedeki kamu hizmetlerine dijital erişimi önceliklerinden biri haline getirmişti.

1994'te Suriye'nin güneybatısındaki As Suwayda kasabasında doğan ve bankacılık alanında lisans eğitimine başlayan Alshebl, savaşın patlak vermesi nedeniyle eğitimini yarıda bıraktıktan sonra Almanya'ya gitmiş ve eğitimine burada devam etmişti. 

Bir ziraat mühendisinin oğlu olan Alshebl, kendi sitesinde günümüzde Suriye nüfusunun yaklaşık yüzde 3'ünü oluşturan Dürzi bir ailede büyüdüğünü ancak artık herhangi bir dine mensup olmadığını yazıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER