Almanya: Erdoğan sadece G-20'de konuşmalı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G-20 zirvesinde Türkiye kökenli Almanlarla biraraya gelmesi için resmi izin istendiğini açıkladı. Gabriel, G-20 ziyaretinde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için 'uygunsuz' dedi.

Almanya: Erdoğan sadece G-20'de konuşmalı
Almanya’yla 16 Nisan referandumuna ilişkin etkinliklerin iptali konusunda yaşanan gerilimin yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi için yapacağı ziyarette de etkinlik düzenlenmesi için resmi başvuru yapıldı. Almanya Dışişleri Sigmar Gabriel, Erdoğan’ın bu tür bir etkinlikte konuşmasının ‘uygunsuz olacağını’ söyledi.


Rusya ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gabriel, “Dün Türkiye’den Türk Devlet Başkanı Erdoğan G20 zirvesi çerçevesinde vatandaşlarına konuşmak istediği için resmi bir başvuru aldık” dedi. Alman bakan, iki ülke arasındaki mevcut gerilim göz önünde bulundurulduğunda Alman hükümetinin ‘Erdoğan’ın G-20 dışındaki etkinliklerde yer almasının uygunsuz olduğunu düşündüğünü’ söyledi.

AK Partili bakanların cumhurbaşkanlığının yetkilerini genişleten 16 Nisan anayasa referandumu öncesinde Almanya’da düzenlemek istediği propaganda etkinliklerinin bazıları iptal edilmiş, bu durum iki ülke arasında gerilim yaratmıştı. (Dış Haberler)

 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER