Avrupa'da Kobani kutlamaları

Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden temizlenmesi, dört parça Kürdistan ve Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da birçok kentte kutlandı.

Avrupa'da Kobani kutlamaları

Kobanê’nin özgürleştirildiğinin haberinin alınması ardından demokratik toplum merkezlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar, yaşadıkları kentlerin meydanlarına çıkarak, Kobanê zaferini kutladı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde şehir merkezinde saat 17:00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kobanê direnişinde ve Rojava devriminde yaşamını yitiren özgürlük savaşçıları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Çalınan müzik eşliğinde halay çeken Kürdistanlılar Kürtçe ve Almanca konuşmalar ile Kobanê zaferini selamladı.

Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden temizlenmesinin ilk adım olduğu vurgulanan konuşmalarda, Kürtler bu kahramanlığı gösterdikten sonra Rojava’da hedefledikleri demokratik özerkliğin kurulmasının kaçınılmaz olduğu dile getirildi.

Kutlama konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde ise Kürdistanlılar ve dostları Rathausplatz’da saat 18:00’de toplandı. Alman Sol Partisi Die Linke üyelerinin de katıldığı kutlamada halaylar çekildi, “Biji berxwedana Kobanê”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı kutlamada Almanlar da Kürtlerin sevincini paylaşarak beraber halaya durdu.

MANNHEIM

Mannheim’deki kutlama adresi ise, Parada Meydanı idi. Saat 18:00’da başlayan kutlamada yapılan konuşmalarda, “Kobanê destanı bütün Ortadoğu halklarına özgürlük getirecektir” mesajları verildi. Ludwigshafen-Mannheim Kürt Toplum Merkezi ve Demokratik Güç birliği Mannheim tarafından organize edilen kutlamaya, çok sayıda Türkiyeli sol örgüt de destek verdi.

Türkiyeli sol örgüt temsilcilerinin konuşması ardından Kobanê Kantonu Başbakanı Enver Müslim de telefonla bir konuşma yaptı. Müslim, Kobanê’nin özgürlüğünün bütün insanlık adına, Ortadoğu halklarına barışı getireceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Koba Xerzan’ın seslendirdiği parçalar eşliğinde saatlerce halay çekildi.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde ise Mezopotamya Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Kürdistanlılar Kobanê’nin özgürleşmesini kutladı. 200 kişinin katıldığı kutlama gece geç saatlere kadar devam etti.

BOREAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Kobanê zaferini kutlamak için sokaklara çıktı. Bordeaux’daki Kürtler üç koldan konvoyla kent merkezinde toplandı. YPG / YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini taşıyan kitle sık sık “Biji berxwedana Kobanê” sloganı attı, halay çekti.

MONTPELLİER

Fransa’nın Montpellier kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Kobanê zaferini coşkuyla kutladı. Sık sık, “Biji berxwedana Kobanê” sloganının atıldığı kutlama, Place de la Comedie’de gerçekleştirildi. Kitle YPG / YPJ, KCK, PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini taşıdı.

LIEGE, BRÜKSEL, ANVERS

Belçika'nın Liege, Brüksel ve Anvers kentlerinde yaşayan Kürtler, Kobanê’nin zaferini kadınların ve gençlerin öncülüğünde büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalarda, sık sık “Bijî berxwedana Kobanê, Bijî Serok APO” sloganları atıldı.

Liege kentinde YPG/YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan Kürtler, sık sık sloganlar atarak hava fişeklerle coşkularını sokaklara taşıdı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da ise Kürdistan Kültür Derneği’nde bir kutlama yapıldı. Dernek penceresinden TEVDEM, YPG ve YPJ bayrakları asan kitle, marşlar söyleyerek halay çekti. Kutlamada bir konuşma yapan KCD Norveç Temsilcisi Naim Acar, Kobanê direnişini selamladı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER