Barzani: 'Ezidi kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD’in işgal ettiği Şengal’in Ezidi Şeyhi Babe Şeyh ile görüştü. Görüşmede Şengal’deki son durumun tartışıldığı belirtildi.

Barzani: 'Ezidi kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız'

Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin Şengale saldırısının ardından ilk kez konuştu. Ezidilerin ileri gelenlerinden Babe Şeyh ile görüşen Barzani, Şengallilerin durumuna çözüm bulabilmek için Irak ve uluslararası güçlerle görüşmeler yaptığını söyledi.

Baba Şeyh, Barzani’den Ezidilerin durumuna ilişkin bir çare bulunması için çaba harcanmasını istedi, Şengal için IŞİD’e karşı savaşa katılmak isteyenlere kapıların açılmasını talep etti.

Barzani’nin konuya ilişkin ilk görüşleri de Irak Kürdistanı Bölge Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yer aldı.

Barzani’nin ortak kaygılarını paylaştığı belirtilen açıklamada, “Biz, Ezidi kardeşlerimize yardım etmek ve Kürdistan topraklarını IŞİD terörünün elinden kurtarmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ve yapacağız.” denildi.

Barzani, kimsenin Ezidileri aralarından alamayacağını ifade etti. Kürdistan Bölge Başkanı, yönünü dağlara vermiş olan Şengallilerin durumuna bir an önce çözüm bulabilmek için Irak tarafı ve uluslararası devletler ile ilişkilerinin ettiğini belirtti.

2 aydır peşmerge güçlerinin tek başına sınırları tuttuğunu ifade eden Barzani, “Irak Hükümeti ve uluslararası güçler, teröre karşı savaşta Kürdistan halkına yardım etmedi. Kürt halkı kendine silah bulmaya ve kendini korumaya mecbur kaldı.” dedi.

Barzani, Baba Şeyhe, alınan önlemlerde eksiklik yaşanmayacağına ilişkin güvence verdi ve bunun için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER