Barzani: 'IŞİD sadece Kürdistan’ı tehdit etmiyor'

IŞİD’in yoğun saldırıları altında olan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, örgütün sadece Kürtler için değil, tüm dünya için ciddi bir tehdit olduğunu söyledi. Uluslararası topluma çağrıda bulunan Barzani, örgütün Kerbela veya Necef gibi kutsal yerleri almasının felaket olacağı uyarısı yaptı.

Barzani: 'IŞİD sadece Kürdistan’ı tehdit etmiyor'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Almanya’da yayınlanan Bild am Sonntag gazetesine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarını değerlendirdi.

Örgütün sadece Kürdistan’ı değil, uluslararası güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

Mesut Barzani şöyle konuştu: “IŞİD sadece bizim için değil, Avrupa için, tüm özgür çoğulcu dünya için gerçek bir tehdit. Avrupa’yı terörden korumak isteyen herkes, Kürdistan’ı savunmaya ve IŞİD’le mücadele etmeye hemen başlamalı.”

Barzani, IŞİD’e yardımların kesilmesi için geniş çaplı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

‘Almanya dahil tüm müttefiklerimizden destek bekliyoruz’

Örgütün Kerbela veya Necef gibi kutsal yerleri almasının bir felaket olacağını söyleyen Barzani, bunun sadece Irak’ı değil, tüm bölgeyi kan gölüne çevireceği uyarısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) ek cephane yardımı da aldıklarını söyleyen Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri, Almanya dahil müttefik ülkelerden destek beklediklerini belirtti.

Barzani, “Bizim asker gönderin talebimiz yok. Sadece yeterli, etkili silah verin diyoruz. Erbil bizim başkentimiz burayı hiçbir zaman terk etmeyiz.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı bağımsız Kürt devletine karşı olduklarını söylemişti

Önceki gün Barzani’yle görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise Irak Kürdistanı’nda bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduklarını açıkladı.

Steinmeier, “Bağımsız bir Kürt devleti bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracaktır.” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER