Barzani'den Musul operasyonu açıklaması

Mesud Barzani, “Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak. Ancak peşmergenin başaracağından eminim” dedi.

Barzani'den Musul operasyonu açıklaması

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, CNN International'a verdiği röportajda, ''İlk defa Peşmerge Güçleri ile Iraklı güçler ortak bir şekilde tek düşmana karşı mücadele ediyor. Bu bir değişimdir'' ifadesini kullandı.

''Askeri planla birlikte siyasi bir planın da olmasını isterdik'' diyen Barzani, Musul'un kurtarılması operasyonunun daha fazla gecikmemesi için Bağdat'la askeri bir plan üzerine anlaştıklarını kaydetti.

Barzani, ''Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak. Ancak peşmergenin başarılı olacağından eminim. Irak Ordusu'nun yardımı ve koalisyon güçlerinin desteğiyle başarılı olacaklarına inanıyorum'' diye belirtti.

Hewler – Bağdat arasındaki sorunlara ilişkin Barzani, “Büyük engellerin oluşmasını önlemek ve sorunları çözmek için ortak bir komitenin oluşturulması konusunda anlaştık” diye konuştu.

Barzani, Musul operasyonu hakkında şunları söyledi:

''Bu krizlerin tekrarlanmaması konusunda Musul'daki bütün etnik gruplara garanti verilmeli. Musul sonrası plan da intikam duygusuyla hareket etmenin önlenmesidir. Ayrıca halk barış içinde yaşayacaklarından emin olmalı. Farklı etnik gruplardan ortak bir yönetim oluşturulmalı.''

Krizlere rağmen 1.8 milyon göçzedenin Kürdistan Bölgesi'nde yaşadığını hatırlatan Barzani, “Uluslararası toplum yardımcı olmalı çünkü daha fazlasını yapamayız” uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER