Biden Kürt diplomat Hero Mustafa'yı Mısır büyükelçiliğine aday gösterecek

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin yeni Mısır büyükelçisi olarak Hero Mustafa'yı aday göstereceğini açıkladı.

Biden Kürt diplomat Hero Mustafa'yı Mısır büyükelçiliğine aday gösterecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin yeni Mısır büyükelçisi olarak görev yapmak üzere Hero Mustafa'yı aday göstereceğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Beyaz Saray, dün (29 Mart) konuya ilişkin bir açıklama yaparak Biden'ın Hero Mustafa'yı Mısır büyükelçiliğine aday göstereceğini duyurdu. Açıklamada, Ekim 2019'dan Mart 2023’e kadar ABD'nin Bulgaristan büyükelçisi olan Mustafa'nın 'deneyimli' bir diplomat olduğu kaydedildi.

Hero Mustafa'nın ABD'nin Mısır büyükelçisi olarak göreve başlayabilmesi için ABD Senatosu'nun Başkan Joe Biden'ın önerisini onaylaması gerekiyor.

HERO MUSTAFA KİMDİR?

Hero Mustafa, 1973 yılında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de doğdu. Ailesi 1976'da Irak’tan ABD'ye göç etmek zorunda kaldı. 1995'te Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nden mezun olan Mustafa, yüksek lisansını Princeton Üniversitesi'ndeki Weedrow Wilson Okulu'nda yaptı.

Mustafa daha önce Irak, Portekiz, Hindistan, Lübnan ve Yunanistan'da üst düzey diplomatik görevlerde bulundu. 2009-2011 yılları arasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Ortadoğu ve Orta ve Güney Asya Çalışmalarından Sorumlu  Danışmanlığını yaptı.

Hero Mustafa, Kürtçe, İngilizce, Arapça, Farsça, Hintçe, Rusça, Türkçe, İspanyolca ve Yunanca olmak üzere dokuz dil biliyor. 2009 yılında, Hero Mustafa’nın hayatını anlatan 'American Hero' adlı bir belgesel hazırlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER