Çek Cumhuriyeti: IŞİD'i alt edebilen tek güç Kürtler

IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kürt askeri güçlerine askeri eğitim vermeye hazır olduklarını bildiren Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Milan Chovanec "IŞİD teröristlerini alt edebilen bölgedeki tek güç Kürt askerleridir" dedi.

Çek Cumhuriyeti: IŞİD'i alt edebilen tek güç Kürtler
IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kürt askeri güçlerine askeri eğitim vermeye hazır olduklarını bildiren Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Milan Chovanec "IŞİD teröristlerini alt edebilen bölgedeki tek güç Kürt askerleridir" dedi. Kanada ise IŞİD'e karşı verilen savaşı desteklemek için özel kuvvetler üyesi 69 askerini Güney Kürdistan'a konumlandırdığını açıkladı.


IŞİD çetelerinin 3 Ağustos’ta Şengal ve çevresine saldırısının ardından Batılı ülkelerin Güney Kürdistan güçlerine desteği sürüyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında IŞİD çetelerine karşı mücadele etmesi için Güney Kürdistan yönetimine 500 ton cephane veren Çek Cumhuriyeti Peşmerge güçlerine askeri eğitim de vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Federe Kürdistan Yönetimi Temsilcisi Kerim Sincari ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Çek İçişleri Bakanı Milan Chovanec Kürt güçlerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Askeri malzeme desteğinin devam edeceğini söyleyen bakan Chovanec "Bölgedeki güçler içinde IŞİD teröristlerini alt edebilen bölgedeki tek güç Kürt askerleridir" diye konuştu.

KANADA BİR GRUP ÖZEL BİRLİĞİNİ GÖNDERDİ

Kanada Başbakanı Stephen Harper ise insanlık düşmanı Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) püskürtme amacıyla Irak güçlerine destek vermek için özel kuvvetler üyesi 69 askeri "Irak'ın kuzeyine" konumlandırdıklarını bildirdi.

Harper, 5 Eylül günü de yaptığı açıklamada onlarca askerin "tavsiye vermek ve yardımcı olmak için" Irak'a gönderileceğini söylemişti. Muhalefetin bu durumun somutlaştırılması talebi üzerine Başbakan Harper,  gönderilen özel güçlerin sayısının mevcut durumda 69 olduğunu söyledi.

Askerler için bir aylık olarak öngörülen görev süresinin uzatılabileceği bildirildi.  Harper, Kanadalı askerleri Amerikalı askerlerin yanında, "IŞİD'e karşı taktik operasyonlara başlamadan önce Irak güçlerine stratejik ve taktik tavsiyelerde bulunacaklarını" söyledi.

Kanada, özel kuvvetlerin yanısıra Güney Kürdistan güçleri ile Irak güçlerine askeri ekipman da göndermişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER