CNN: Trump içine kapandı, avukatı Giuliani'nin maaşını kesti

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre baskınından bu yana Beyaz , Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, hakkındaki 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesinin kabul edilmesinde sorumluluğu avukatı Rudy Giuliani'ye yıktı. Trump'ın Giuliani'ye ödeme yapılmaması için ekibine talimat verdiği belirtildi.

CNN: Trump içine kapandı, avukatı Giuliani'nin maaşını kesti

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, hakkındaki 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesinin kabul edilmesinde sorumluluğu avukatı Rudy Giuliani'ye yıktı. Trump'ın Giuliani'ye ödeme yapılmaması için ekibine talimat verdiği belirtildi.

CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ülke tarihinde "görevden alınması istemiyle iki kez suçlanan ilk başkan" olarak tarihe geçen Trump, ekibine Rudy Giuliani'nin avukatlık masraflarının ödenmemesi için talimat verdi. Haberde, Trump'ın 6 Ocak Kongre baskını ve azledilmesinin ardından girdiği çıkmazdan kişisel avukatını ve yakın çevresindeki bir çok kişiyi sorumlu tuttuğu belirtildi. 

'HERKES ONDAN UZAK DURUYOR'

Giuliani'nin ödemelerinin yapılmayacağının planladığını ilk duyuran gazete New York Times ise Trump'ın Beyaz Saray'da herkesten uzak durduğunu belirterek, "Kabine sekreterlerinden bazıları hariç herkes ondan uzak duruyor, başkan yardımcısıyla ilişkisi de bozuldu ve bazı üst düzey personelinin bu hafta görevlerinden ayrılması planlanıyor" ifadelerine yer verdi. 

'KENDİNE ACIYOR'

Bir Beyaz Saray danışmanı CNN'e yaptığı açıklamada ise "Beyaz Saray'da herkes birbirine kızgın. Başkan, kimsenin onu yeterince savunmadığını düşünüyor" dedi. İsmi açıklanmayan danışman, Trump'ın beş yıldır 'kuşatma altında olduğundan' şikayet ettiğini ve bu son suçlamayı bunun bir devamı olarak gördüğünü belirterek "Başkan kendine acıyor" diye konuştu. 

'İLK AZİLDEN FARKLI GÖRÜLÜYOR'

CNN'e göre, Trump'a yakın pek çok kişi, Trump'ın ikinci azlini, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmesi sonrası gelen ilk azil sürecinden farklı görüyor. Zira, ilk azil sürecinde etrafında bir sürü destekçisi olan Trump'ın bu sefer yalnız kaldığı belirtiliyor. Beyaz Saray danışmanı, "Tüm bu olanlara yol açan onun eylemleri, başkasının değil. Sayımı durdurmak için Kongre binası çevresindekileri kışkırttı, artık çevresinde kendisine sempati duyan çok fazla Cumhuriyetçi bulamayacak" ifadelerini kullandı. 

Trump'ın içine kapanmasının endişe yarattığını belirten danışman ayrıca, Başkan'ın artık mesajlarını paylaşmasının geleneksel yolu haline gelen Twitter'a da ulaşamadığını hatırlatarak, "Artık Twitter da kullanamadığına göre, neler yaşanacağını Tanrı bilir" dedi. (Sputnik)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER