Donald Trump Rusya'yla 'gizli bilgiler paylaştı' iddiası

ABD medyası, Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la IŞİD hakkında son derece gizli bilgiler paylaştığını iddia etti.

Donald Trump Rusya'yla 'gizli bilgiler paylaştı' iddiası
 ABD medyası, Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la IŞİD hakkında son derece gizli bilgiler paylaştığını iddia etti.

Washington Post gazetesi, iddiayı içeren haberini hali hazırda görevde olan ve eski ABD'li yetkililerin verdiği bilgilere dayandırdığını belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, gazete, gizli bilgilerin ABD'ye bir müttefiki tarafından verildiğini ancak bu ülkenin ABD'ye, bilgileri Rusya'yla paylaşma izni vermediğini bildirdi.

Gazete, Trump'ın bilgileri Lavrov'a, geçen hafta Oval Ofis'teki görüşmede verdiğini iddia etti.

Beyaz Saray iddiayı reddetti

Ancak ABD'li bir üst düzey bir güvenlik görevlisi ise haberin doğru olmadığını belirtti.

Toplantıda bulunan Ulusal Güvenlik Danışman Vekili Dina Powell, "Bu hikaye yalan" dedi ve ekledi: "Devlet Başkanı sadece iki ülkenin karşı karşıya olduğu ortak tehlikeleri değerlendirdi".

Trump'ın Rusya'yla olduğu iddia edilen ilişkileri bazı soruşturmalara neden olmuş durumda.

ABD Başkanı bunları 'yalan haber' olarak değerlendiriyor.

TAM OLARAK NE OLDU?

Washington Post ve New York Times gazeteleri, Trump'ın Oval Ofis'teki görüşmede Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus Büyükelçi Sergei Kislyak ile görüşmesinde, istihbarat kaynağının ifşası olarak görülebilecek şekilde gizli bilgiler paylaştı.

Gazetelere göre, Trump'ın verdiği bilgiler IŞİD'in bir planıyla ilgiliydi ve bilgiler ABD'nin müttefiki bir ülkeden gelmişti.

Ancak bu ülke bu bilgilerin ABD'nin başka müttefikleriyle paylaşamayacağı kadar hassas olduğunu değerlendirmişti.

Demokrat Senatör Dick Durbin Trump'ın yaptığının 'tehlikeli ve umursamaz' gibi göründüğünü belirtti.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi başkanı Bob Corker 'eğer doğru ise olayın rahatsız edici olduğunu' belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER