Dorrian: 'IŞİD Musul'da yenilginin eşiğinde'

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü John Dorrian, IŞİD’in Musul'da 'tam bir yenilginin eşiğinde' olduğunu ileri sürdü.

Dorrian: 'IŞİD Musul'da yenilginin eşiğinde'
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü John Dorrian, IŞİD’in Irak’ın Musul kentinde “tam bir yenilginin eşiğinde” olduğunu ileri sürdü. Bağdat’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Dorrian, IŞİD militanlarının kentte tamamen kuşatıldığını belirtti. Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul de, “IŞİD kentte sadece 12 kilometre karelik bir alanı kontrol ediyor” dedi.

SİVİLLER BÜYÜK TEHLİKEDE

Öte yandan ordu yetkilileri kentteki sivillere araç kullanmamaları uyarısı yaptı. Irak ordusu, IŞİD’in bomba yüklü motosiklet ve araçlarla yapabileceği olası saldırıları engellemek gerekçesiyle sokakta hareket halinde gördükleri hedefleri vurmayı planlıyor.

Irak Güvenlik Güçleri Ekim ayında Musul’u IŞİD’den almak için ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve askeri danışmanların desteğiyle bir operasyon başlatmıştı.

Irak Genelkurmay Başkanı Osman el Ghanimi de geçen hafta, Musul kentinin Ramazan ayı başlamadan IŞİD’den tamamen temizlemiş olacaklarını açıklamıştı. Ramazan ayı, 26 Mayıs akşamı başlıyor.

YÜZ BİNLER MUSUL’DAN GÖÇ ETTİ

Musul, Haziran 2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolü altında. IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi, kentteki El Nuri Camii’nde “İslami halifelik” ilan etmişti. Uluslararası Yardım Kuruluşları’na göre Ekim ayından beri binlerce sivil ve asker hayatını kaybetti. Irak yetkililerine göre, 419 bini Musul’un batısından olmak üzere 580 binden fazla sivil yerlerinden oldu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER