Ebola'ya yakalananların sayısı 16 bine yaklaştı

Batı Afrika’da yayılan ebola virüsünden ölenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Ebola'ya yakalananların sayısı 16 bine yaklaştı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan son bilançoya göre, Mart ayından bu yana toplamda 15 bin 935 kişi virüse yakalandı. 23 Kasım tarihine kadar kayıt altına alınan vakaların yer aldığı bilançoda, virüsün bulaştığı 5 bin 689 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

WHO’nun 19 Kasım’da yayınlanan son bilançosuna oranla virüse yakalananların sayısında ciddi artış gözleniyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan ve 16 Kasım’a kadar kayıtlara geçen vakaların yer aldığı son bilançoda virüse yakalanan kişilerin sayısı 15 bin 145, bu kişilerden yaşamını yitirenlerin sayısı ise 5 bin 420 idi. Bu da son bir haftada 800’e yakın yeni vaka ile 269 ölümün gerçekleştiğini gösteriyor.

Mart ayında tespit edilen ebola salgını özellikle Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone ve Gine’de yayıldı. Virüs, bu ülkelerde görev yapan yabancı sağlık ve insani yardım çalışanları ile bazı hastaların seyahat etmesiyle İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gibi ülkelere de sıçradı.

Virüsün yayılma potansiyeli olan Mali’de ise geçtiğimiz haftaya kadar yüzlerce kişi karantina altındaydı. WHO, geçtiğimiz haftalarda Senegal ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülen onlarca vaka ve bazı ölümlerden sonra, bu ay ortalarından itibaren virüsün tümüyle kontrol altına alındığını ve yeni vakanın olmadığını duyurmuştu.

Son olarak dün Türkiye’den yola çıkan ‘Barış’ adlı bir kuru yük gemisinde 700 kadar kaçak mülteci bulunduğu ve geminin Yunanistan’ın Girit adası açıklarına sürüklendiği ve gemide ebola virüsü şüphesi olduğu iddia edilmişti. Yunan güvenlik ve sağlık birimleri, birçoğu Afrika’dan gelen mültecileri taşıyan gemideki mülteciler için önlem almaya başlamış ve mültecileri tek tek ebola kontrolünden geçirmek için hazırlık yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER