İran'da 3 Kişi İdam Edildi

İran'da Meşhed şehrinde tecavüz ve cinayet suçundan hüküm giyen 3 kişi Kasımabad Bulvarı'ında idam edildi.

İran'da 3 Kişi İdam Edildi
 

İran'da tecavüz ve cinayet suçlardan hüküm giyen 3 kişinin idam edildiği bildirildi.

Tabnak haber sitesine göre, Razavi Horasan Eyaleti Adalet Sarayı Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan açıklamaya göre, İran'ın Meşhed şehrinde tecavüz suçundan hüküm giyen 2 kişi Kasımabad Bulvarı'ında idam edildi. Ayrıca Razavi HorasanEyaleti'ne bağlı Çağatay ilçesi Savcısı Ali Ekber Rahimi, tecavüz ve cinayetten ölüm cezasına mahkum edilen, 20 yaşında bir gencin halka açık bir alanda idam edildiğini belirtti.

SUÇLU AFFEDİLDİ AMA...

Rahimi, ölenin ailesi tarafından suçlunun affedildiğini ancak tecavüz suçundan buSabah saat 09.00'da idamının gerçekleştiğini açıkladı. İran'da 20 Kasım'da çeşitli suçlardan yargılandığı dava kapsamında iki kez idama mahkum edilen bir kişinin cezasının infaz edildiği bildirilmişti.

78 OYLA KABUL EDİLMİŞTİ

BM Genel Kurulu'nun İnsan Haklarından Sorumlu 3. Komitesi 18 Kasım'da, İran'da insan hakları ihlalleri ve idam cezalarına ilişkin duyulan kaygıyı vurgulayan karar tasarısını 35 ret oyuna karşı 78 oyla kabul etmişti.

Uluslararası Af Örgütü verilerine göre İran, dünyada idam cezasının en çok infaz edildiği beş ülkeden biri. Birleşmiş Milletler (BM), İran'da 2014 yılında ikisi kadın en az 170 kişinin idam edildiğini açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER