Dersimliler Bahçeli'nin gelmesini istemiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim’de protestolarla karşılaşacak. Kentteki sivil toplum örgütleri aldıkları ortak kararla Bahçeli'yi saat 10.00'da valiliğe yürüyerek protesto edecek.

Dersimliler Bahçeli'nin gelmesini istemiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın yapılacağı açıklanan Dersim ziyaretine yönelik tepkiler ve yapılan açıklamalar devam ediyor. Alevi örgütleri ve kentteki kimi siyasal örgütlerin ziyarete dair yaptığı açıklamalara Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) da eklendi. Ziyarete dair Çağlar İş Hanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DHF İl Örgütü sözcüsü Tahir Demirtaş, Dersim'in uzunca bir süredir siyasal rant haline getirildiğini belirterek, AKP, CHP ve MHP'nin 'Dersim'e özür' tartışması üzerinden şekillenen bir gündemi olduğunu ifade etti. 

Devleti temsil eden hiçbir kesimin Dersim'den özür dilemesinin bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Demirtaş, "Ezilenlerin ve yoksulların AKP, MHP ve CHP'den bir beklentileri olmamış ve olmayacaktır" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretinde yapmış olduğu açıklamalarının bekledikleri şeyler olması itibariyle kendilerini şaşırtmadığını söyleyen Demirtaş, iktidarı dün ve bugün olduğu gibi yarın da teşhir etmeye hazır olduklarını ifade etti. Demirtaş, dört gözle beklediklerini söylediği Bahçeli'ye de Davutoğlu'na verilen cevabın aynısını vereceklerini vurguladı. 

Bahçeli ve zihniyetinin Dersim'de propagandasını yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Demirtaş, diğer sivil toplum örgütleriyle gerçekleşen toplantıda alınan kararla birlikte yarın saat 10.00'da Sihenk (Atatürk) Mahallesi'nde bulunan Çarşım Marketin önünde bir araya gelerek Dersim Valiliği'ne yürüyüş gerçekleştireceklerini de söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER