Alman Sol Parti heyeti Rojava'yı ziyaret etti

Almanya Sol Parti Genel Başkanı Gregor Gysi ve beraberindeki heyet, Irak ve Güney Kürdistan’da yaptığı bir dizi temas ardından Rojava’nın Cizîrê kantonuna geçti. Alman heyet Şengallilerin kaldığı Newroz kampını da ziyaret etti.

Alman Sol Parti heyeti Rojava'yı ziyaret etti

Almanya Sol Parti Genel Başkanı Gregor Gysi ve beraberindeki heyet, Irak ve Güney Kürdistan’da yaptığı bir dizi temas ardından Rojava’nın Cizîrê kantonuna geçti.  Alman heyet Şengallilerin kaldığı Newroz kampını da ziyaret etti.

Alman Sol Parti Genel Başkanı Alman milletvekili Gregor Gysi ve Sol Partili bir heyet, Rojava’da Demokratik Özerklik Yönetimiyle görüşmek üzere Sêmalka Sınır Kapısı’ndan dün Rojava’ya geçti. Heyeti sınır kapısında Cizîrê Kantonu Yürütme Meclisi Dışişleri konseyi başkanı Salih Gedo ve yardımcısı Emine Osê ile Cizîrê bölgesi Ekonomik Kalkınma Merkezi yöneticisi Dozdar Hemo karşıladı.

Cizîrê Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Hiso ve yardımcısı Hisên Ezam’la görüşen heyet, Rojava’da yaşanan gelişmeler, DAİŞ çetelerinin saldırıları ve YPG savaşçılarının direnişi konularında görüş-verişinde bulundu.

Alman Sol Parti Genel Başkanı Gregor Gysi, Rojava’da kadının oynadığı role ve özellikle YPJ savaşçılarının DAİŞ çetelerinin vahşetine karşı sergilediği direnişe dikkat çekerek, Alman halkının Rojava devriminden yana ve destekçisi olduğunu belirtti.

Cizîrê hükümet yetkilileriyle görüşmesinin ardından Alman Sol Parti heyeti, Dêrik’te bulunan Newroz Kampı’na da giderek Şengallilerin durumunu inceledi.

Alman heyet, Newroz Kampı ziyaretinin ardından Rojava’dan ayrılarak Sêmalka Sınır Kapısı’ndan tekrar Güney Kürdistan’a döndü.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER