Dicle: PKK'nin mücadelesi bizim için şereftir

PKK'nin kuruluş yıldönümü, binlerce kişinin katılımı ile ilk kongresinin yapıldığı Lice'nin Fis köyünde kutlandı.

Dicle: PKK'nin mücadelesi bizim için şereftir
PKK'nin kuruluş yıldönümü, binlerce kişinin katılımı ile ilk kongresinin yapıldığı Lice'nin Fis köyünde kutlandı. Burada konuşan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, PKK'nin sadece Kürdistan değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olduğunu belirterek, "PKK'nin mücadelesi bizim için şereftir" dedi. 


PKK'nin 36. kuruluş yıl dönümü  Lice ilçesinde Fis Ovasında DBP ile DTK'nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. 

Fis ovasında düzenlenen nedeniyle jandarma Kocaköy ve Lice kavşaklarında oluşturduğu kontrol noktasında alana gitmek isteyenlerin kimliğini kontrol etti, zaman zaman GBT sorgulaması yaptı. Fis Ovası'na kurulan platforma KCK, PKK, YDG-H ve YPG bayrakları asıldı. Platforma "27 Kasım ruhuyla kuzeyi Kobanê yapacağız", "Kobanê ile başladık Kobanê ile başaracağız", "27 Kasım ruhuyla partileşme mücadelesini yükseltelim, sömürgecileri Kürdistan’dan defederek özgür alanları yaratalım" yazılı pankartlar asıldı. Aynı şekilde Amed-Bingöl karayoluna, Mahsun Korkmaz'ın dev posteri asılırken, yola da "27 Kasım'ın Komutanı" yazıldı. 

PKK'nin ilk kongresinin yapıldığı evin önünde yapılan mitinge DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HPD milletvekilleri Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan, DBP Amed İl Eşbaşkanı Hafize İpek, çevre il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra binlerce kişinin katıldığı mitinge, saygı duruşu ve Ey Raqip marşının okunmasıyla başlandı. Mitingin düzenlendiği Fis Ovası bölgesinde PKK ve Kürt Halk Önderi Öcalan'a ait çok sayıda bayrak ve fotoğraflar asıldı. Örgütün kurulduğu eve yapılan ziyaretin ardından halaylar ve sloganlar eşliğinde PKK’nın 36. kuruluşun yıl dönümü kutlandı.

PKK bayrakları ile PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı platformda ilk olarak konuşan DBP Lice İlçe Eşbaşkanı Harun Erkuş, 36 yıl önce Fis ovasında atılan yeni bir yaşam tohumunun bugün büyüdüğünü ve milyonlarca kişinin PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yolundan gittiğini söyledi.

Kutlamalarda konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Hafize İpek de, insanlığın özgürlüğünün tohumlarının 36 yıl önce Fis ovasında atıldığını söyledi. PKK'nin kuruluşunun ardından birçok bedeller ödendiğini belirten İpek, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar ve Kürdistan özgür olana kadar mücadelemiz sürecektir" şeklinde konuştu. 

Kutlamalar sırasında sık sık PKK ve YPG lehine sloganlar atılırken, halk kuruluş yıldönümünü yağmura rağmen halaylarla kutladı. 

Daha sonra platforma çıkan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, PKK'nin her gün özgürlüğü gösterdiğini, bu güne kadar halka yanlış bir yol göstermediğini söyledi. "Geldiğimiz süreç açısında Sayın Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir, birbirinden koparılamaz" diyen Hatip Dicle, "PKK yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olmuştur. PKK'nin bu mücadelesi bizim için bir şereftir" şeklinde konuştu. 

Kürdistan özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğildiğini belirten Dicle, "Kürt ve Kürdistan tarihinde diriliş yıldönümüdür. PKK 4 parça Kürdistan ve Ortadoğu için yeni bir güneşin doğumudur. 36 yıl önce bugün böyle bir günde Fis Köyü’nde güneş doğdu. Buradan size bir müjde veriyorum. Geldiğimiz aşamada stratejik önderimiz sayın Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir. Hiçbir zaman da birbirinden ayrılmayacak. Bu kutsal ve tarihi yürüyüşte 36'ıncı yıldönümü de tarihidir ve kaçınılmazdır" dedi.

Hatip Dicle'nin konuşmasının ardından, binlerce kişi PKK'nin kuruluşunun ilan edildiği ev ziyaret edilirken, çekilen halaylardan sonra toplanan kitle olaysız bir şekilde dağıldı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER