Erbil'de roket saldırısı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de roket saldırısı düzenlendi. IKBY'den yapılan açıklamada kente atılan roketlerden ikisi, ABD askeri üssünün de yer aldığı Uluslararası Erbil Havaalanı'na, biri ise sivil yerleşim yerine isabet etti. Güvenlik kaynakları roketlerin Haşdi Şabi tarafından atıldığını söylerken, bir ABD askerinin de saldırılarda yaralandığı iddia edildi.

Erbil'de roket saldırısı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, ABD'nin askeri üssünün yer aldığı ve Uluslararası Havalimanı'nın yakınında bulunan bölgeye roketli saldırı düzenlendi. Roketlerden bazıları havalimanına, bazıları da sivil bir yerleşime düştü. En az iki kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bir ABD askerinin de saldırılarda yaralandığı iddia edildi.

GÜVENLİK KAYNAKLARI: HAŞDİ ŞABİ DÜZENLEDİ

Erbil'den yayın yapan Rudaw sitesine konuşan güvenlik kaynakları, roketlerin Kerkük'ün Dubiz ilçesinin yakınlarından, Haşdi Şabi tarafından fırlatıldığını söyledi. Buna göre, Amerikan üssü yönünde Katyuşa roketleri atıldı; roketlerden ikisi sivil bir yerleşimin yakınlarına düşerken, yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.


 


AFP: AMERİKAN ÜSSÜ HEDEF ALINDI

Reuters haber ajansıysa, Peşmerge kaynaklarına dayandırdığı haberinde havalimanının yakınlarına en az üç havan topunun düştüğünü duyurdu. Reuters, bölgede patlamalar yaşandığını, havalimanı yakınında yangın çıktığını ve asıl hedefin yakınlardaki Amerikan üssü olabileceğini belirtti. Fransız ajansı AFP ise saldırının asıl hedefinin Amerikan askerlerinin bulunduğu hava üssü olduğu bilgisini geçti.

IKBY: ÜÇ FÜZE FIRLATILDI

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi'nden yapılan açıklamadaysa, Erbil Uluslararası Havalimanı’na üç füze fırlatıldığı belirtildi. Açıklamada iki füzenin havalimanı yakınlarına isabet ettiği, bir füzenin ise daha uzağa düştüğü kaydedildi.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER