Erdoğan, Böhmermann kararına itiraz etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman komedyen Jan Böhmermann hakkındaki soruşturmanın durdurulmasına itiraz etti.

Erdoğan, Böhmermann kararına itiraz etti

ZDF televizyonundaki programında okuduğu hakaret içerikli şiiri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Alman komedyen Jan Böhmermann, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın itirazıyla karşılaştı. Erdoğan'ın avukatı Mainz Savcılığı'nın Böhmermann'la ilgili soruşturmanın durdurulmasına itiraz etti. Mainz Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan'ın itirazının Koblenz kentindeki Başsavcılık tarafından inceleneceği belirtidi.

Mainz Savcılığı geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayetiyle "yabancı devlet adamına hakaret" suçlamasıyla Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildiği duyurmuştu. Savcılığın açıklamasında, söz konusu eylemle ilgili cezai bir soruşturma için yeterli dayanak bulunmadığı belirtilmişti.

Böhmermann hakkında soruşturma açılan 103’üncü madde şikayet edilen kişi hakkında 3 yıla kadar hapis ya da para cezası verilmesini öngörüyor.

Öte yandan Erdoğan, Böhmermann'la ilgili başka dava daha açmıştı. Erdoğan'ın avukatının başvurusu üzerine Hamburg'da şiirin tamamen yasaklanması için bir soruşturma daha yürütüldü. Şiirin yasaklanması talebi ile Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine 2 Kasım'da başlanacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER