Erdoğan ve Biden arasında ilk telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ve Biden arasında ilk telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, ilk kez telefonda görüştü. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin haziran ayındaki NATO zirvesinde ikili bir görüşme yapmakta mutabık kaldığı belirtildi. 

Beyaz Saray, "İki lider haziran ayındaki NATO zirvesinde ikili ilişkileri ve bölgesel meseleleri ele almak için ikili bir görüşme yapmakta mutabık kaldı" ifadelerini kullandı. NATO zirvesi 5 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanacak. 

Beyaz Saray açıklamasında, Biden'ın 'işbirliği alanlarının genişletildiği ve görüş ayrılıklarının verimli bir şekilde yönetildiği' yapıcı ikili ilişkilerle ilgilendiğini aktardığı belirtildi. 

Görüşmeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada, "Liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı" denildi. 

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu" söyledi. 

ERDOĞAN: BİRLİKTE ÇALIŞMANIN ÖNEMİ KONUSUNDA MUTABIK KALDIK

Görüşmenin ardından Erdoğan, Telegram kanalından açıklama yaptı. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Kıymetli kardeşim, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Sayın Biden ile ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldık.

Görüşmede, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade ettim. 

Mevkidaşım ile Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardık. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla..." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER