Financial Times: Tsipras birkaç değişiklikle kabul etmeye hazır

Financial Times gazetesi, Yunanistan Başbakanı Tsipras’ın Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası’na yolladığı mektupta önerileri kabul etmeye hazır olduğunu, ancak bazı şartları olduğunu belirtti.

Financial Times: Tsipras birkaç değişiklikle kabul etmeye hazır

Britanya’da yayınlanan Financial Times gazetesi, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın dün gece Avrupa Komisyonu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’na yolladığı iki sayfalık mektup önerileri kabul etmeye hazır olduğunu, ancak bazı şartları olduğu belirtti.

Financial Times’ın yayınladığı Peter Spiegel imzalı habere göre Tsipras kurtarma paketinin şartlarını üzerinde küçük değişiklikler yaparak kabul edecek.

mektup

Mektupta talep edilen değişiklikler şöyle ifade ediliyor:

* Yunanistan’daki KDV oranında yapılması istenen değişiklikler kabul edilecek, ama Yunan adalarındaki yüzde 30’luk indirim sabit kalacak.

* Emeklilik yaşının 67’ye çıkarılması uygulaması derhal değil, 2022’de başlayacak.

* EKAS (düşük gelirli emeklilere verilen ek maaş) kreditörlerin istediğinden daha uzun vadeye yayılmış bir şekilde 2019’da sona erdirilecek.

BBC’nin ulaştığı Yunanistan Başbakanlık Sözcüsü Financial Times haberi ile ilgili yorum yapmayacaklarını belirtti ve kısa süre içerisinde bir basın açıklamasının yapılacağını söyledi.

Brüksel’den ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı henüz.

Halk karar verecek

Avrupa Merkez Bankası ve IMF’nin dayattığı kemer sıkma paketinin uygulanıp uygulanmayacağına ise Yunanistan halkı karar verecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER