Gazze'de ateşkes 2 gün uzatıldı: İsrail, 50 Filistinli mahkumu salıverecek

Tel Aviv yönetimi, Katar'ın duyurduğu 2 günlük uzatma kapsamında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak 50 Filistinli kadın esirin listesini onayladı.

Gazze'de ateşkes 2 gün uzatıldı: İsrail, 50 Filistinli mahkumu salıverecek

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da yürülüğe giren ve 4 gün sürmesi beklenen geçici ateşkes anlaşması, 2 gün daha uzatıldı. İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde, şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli rehine serbest bırakıldı. İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk mahkum salıverildi. 

Serbest bırakılan her 10 İsrailli rehine için ateşkesi uzatmayı kabul eden Tel Aviv yönetimi, 2 günlük uzatma kapsamında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak 50 Filistinli kadın esirin listesini onayladı. El Cezire, Filistin direnişinin sembol isimlerinden 23 yaşındaki Ahed Tamimi'nin de İsrail'in 'serbest bırakmaya uygun gördüğü' Filistinli mahkumlar listesinde yer aldığını aktardı. 

Filistinli eylemci Ahed Tamimi, 2017'de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı. Bugüne dek üç kez İsrail ordusunun kurşunuyla kurşunuyla yaralanan Tamimi, Hanzala Cesaret Ödülü sahibi.

İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER