Gazzeli Çocuğun Kardeşine Son Bakışı Yürek Dağladı

Saldırıda hayatını kaybeden kardeşinin cenazesini seyreden çocuğun fotoğrafı yaşananlara ışık tutuyor; Gazze'de çocuklar hem ölüyor hem de ölüme tanıklık ediyor.

Gazzeli Çocuğun Kardeşine Son Bakışı Yürek Dağladı
 Gazze'de İsrail'in denizden, havadan ve karadan saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken, çocuklar hem ölüyor, hem de ölüme tanıklık ediyor. Gazzeli bu çocuk, bombardımanda ölen kardeşinin cenazesine bakıyor.

HER EVDE MATEM VAR

Sosyal medyada saldırıda hayatını kaybeden kardeşinin cenazesini seyreden küçük Gazzeli çocuğun fotoğrafı dolaşmaya başladı. Gazze'dekiİsrail saldırıları nedeniyle ölü sayısı 260'ı geçti. Artık cenaze merasimleri ve ağıt yakan ailelerden yansıyan görüntüler günlük hayatın olağan bir parçası haline geldi.

5 AYLIK KARDEŞİNE SON KEZ BAKTI

Son olarak Associated Press haber ajansı saldırıda hayatını kaybeden 5 aylık kardeşi Lama El Sattari'nin cenazesini seyreden bu çocuğun fotoğrafını paylaştı. İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çok sayıda ev hedef alınırken, roketler ve füzeler de aileleri yok etti.

Hava saldırılarının ardından İsrail ordusu bu kez karadan bölgeye saldırılar düzenlemeye başladı. Gazze'ye 8 Temmuz'dan bu yana füze ve roket saldırıları düzenleyen İsrail, 17 Temmuz Perşembe akşamı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun talimatı üzerine bölgeye kara saldırısına başladı.

ÇATIŞMALAR GECE BOYUNCA SÜRDÜ

İsrail 8 bin kişilik askeri güçle, 'tünellere operasyon düzenlemek' gerekçesiyle bölgeye girdi.
İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısının ardından İzzettin Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Gece boyunca süren saldırılarda 24 Filistinli öldürüldü, İsrail de bir askerinin öldüğünü açıkladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine girmeye çalışan İsrailözel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıklarını ve İsrail askerlerinin büyük kayıp vermesi üzerine geri çekildiklerini duyurdu. / Aljazeera

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER