Hacıları taşıyan yolcu otobüsü köprüden uçtu: 45 ölü

Güney Afrika'da Botsvana'dan gelen hacıları taşıyan bir yolcu otobüsü bariyerlere çarparak köprüden aşağı düştü. Toprak zemine çarparak alev alan araçtan sadece 8 yaşındaki bir çocuk sağ kurtuldu.

Hacıları taşıyan yolcu otobüsü köprüden uçtu: 45 ölü

Güney Afrika'nın kuzeyindeki Limpopo vilayetinde bir yolcu otobüsünün köprüden aşağı düşmesi sonucu 45 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, şoförün aracın kontrolünü kaybettiği ve araç Mamatlakala yakınlarındaki köprünün üzerinde seyir halindeyken bariyerlere çarparak aşağı düştüğü ifade edildi. Toprak zemine düşen otobüs alev aldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, otobüs, Paskalya Yortusu dolayısıyla Botsvana'dan Limpopo'daki Moria kasabasına giden hacıları taşıyordu. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın ofisinden yapılan açıklamada, Botsvana'ya taziye dilekleri iletildi ve ülkeye destek olunacağı kaydedildi. Limpopo'nun Ulaştırma Genel Müdürlüğü de kazadan sadece 8 yaşındaki bir çocuğun sağ kurtulduğunu ve yakınlardaki bir hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi. Müdürlüğün açıklamasına göre, kazada hayatını kaybeden bazı kişilerin kimliği araçta çıkan yangın sebebiyle tespit edilemedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2024, 03:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER