Hagel: ABD Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuracak

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerikan uçaklarının "Suriye'deki IŞİD hedeflerini" vuracağını belirtti.

Hagel: ABD Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuracak

Sanato'a konuşan Hagel, Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuracaklarını belirtirken, "Bu komuta merkezlerini, lojistik kapasitelerini ve alt yapılarını içeriyor" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ise bu hava saldırısı kampanyasının 2003'te Irak işgali sırasında Saddam Hüseyin rejimine yönelik yapılan saldırıya benzemeyeceğini söyledi.

"Şok ve dehşet" olarak adlandırılan o dönemki saldırılarla, "düşman üzerinde hızlı hakimiyet kurma" hedefleniyordu.

ABD Savunma Bakanlığı, bazı askeri danışmanlarını Irak ordusuna destek amacıyla çatışmaya göndermeyi de düşünüyor.  

Dempsey, "Danışmanlarımızın İslam Devleti hedeflerine karşı saldırıda Irak birliklerine destek vermesi gerektiğini düşündüğümüz noktaya gelinirse, Başkan Barack Obama'da isteyeceğim budur" dedi.

Bu açıklama, Obama'nın Irak'taki çatışmaya hiçbir askeri birlik göndermeyeceği yönündeki tekrarlana açıklamalarıyla çelişiyor. Irak ordusu iki buçuk yılı aşkın bir süredir Irak'tan çekilmiş durumda.

Dempsey, Suriye'de yapılacak saldırılar için "Sürdürülebilir ve uzun vadeli” dedi.

Washington şu ana kadar Irak birliklerine destek olmak adı altında 300'e yakın asker danışman gönderdi. 300 danışmanın daha yakında Irak'a ulaşması bekleniyor.

Öte yandan Amerikan hava kuvvetlerinin 8 Ağustos'tan bu yan Irak'ta IŞİD'e yönelik 162 saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bunların çoğunluğu Irak'ın en büyük barajı olan stratejik önemdeki Musul barajı ve çevresindeki IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştiği kaydediliyor. Ancak ABD uçaklarını ilk kez Bağdat'ın 25 km güney batısındaki bir noktayı da vurduğu bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER