Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine İran'dan sert tepki geldi. İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali "Kuşkusuz İran ve bölgedeki özgürlük arayan diğer ülkeler intikamını alacaktır" dedi. Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamadaysa, "ABD karşıtı güçler Süleymani'nin intikamını Müslüman dünya çapında alacaktır" denildi.

Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız
ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi Bağdat’ta suikastla öldürmesine Tahran’dan peş peşe sert tepkiler geliyor. Devrim Muhafızları Washington’a meydan okurken, İran’ın siyasi liderleri de intikam açıklaması yaptı.


‘MÜSLÜMAN DÜNYA ÇAPINDA İNTİKAM’ 

Devrim Muhafızları sözcüsü devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “ABD karşıtı güçler Süleymani’nin intikamını Müslüman dünya çapında alacaktır” ifadelerini kullandı.

RUHANİ: TAHRAN’I DAHA KARARLI KILACAK 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘İran’ın ABD’ye karşı daha kararlı olacağını’ söyledi. Ruhani açıklamasında “Süleymani’nin öldürülmesi İran’ın ABD’nin yayılmacılığına direnmek ve İslami değerlerimizi savunmak için daha kararlı hale getirecektir. Kuşkusuz ki, İran ve bölgedeki diğer özgürlük arayan ülkeler intikamını alacak” dedi.

HAMANEY ÜÇ GÜN YAS İLAN ETTİ

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, General Süleymani’nin öldürülmesinin ‘ABD ve İsrail’e karşı direniş için motivasyonu ikiye katlayacağını’ söyledi. Hamaney, üç gün yas ilan etti.

ZARİF: SONUÇLARINDAN SORUMLU TUTULACAK

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu ve “ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai ise Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD’den acı bir intikam alacağız” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER