Dışişleri: ABD-İran geriliminden endişeliyiz

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen saldırı ile öldürülmesine Türkiye'den ilk tepki Dışişleri'nden geldi. Bakanlık açıklamasında, gelişmelerden endişe duyulduğu belirtildi.

Dışişleri: ABD-İran geriliminden endişeliyiz

ABD’nin Irak’ta düzenlediği saldırı ile İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekileri öldürmesinin ardından Türkiye’den ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. “Bölgede tırmanan ABD-İran gerginliğinden derin endişe duyuyoruz” denilerek başlanan açıklamada, “Özellikle Irak’ın çatışma alanı haline getirilmesinin hem Irak’ın, hem de bölgemizin barış ve istikrarına zarar vereceği uyarısını kuvvetle tekrar vurguluyoruz. Bu çerçevede, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindekilerin bulunduğu konvoya yönelik bugün sabah saatlerinde Bağdat’ta gerçekleştirilen ABD hava operasyonunun bölgedeki güvensizlik ve istikrarsızlığı artıracağı aşikardır” denildi.

‘ŞİDDET SARMALINI ARTIRACAK ADIMLAR’

Bu gibi adımların bölgede istikrarı tehdit ettiği belirtilen açıklamada, ‘bu gibi adımların şiddet sarmalını artıracağı ve tüm tarafların zarar göreceği’ belirtilerek şöyle denildi: “Türkiye bölgede dış müdahalelere, suikastlara ve mezhepçi çatışmalara her zaman karşı olmuştur. Bu nedenle tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgemizin barış ve istikrarını tehlikeye atacak tek taraflı adımlardan kaçınmaya ve diplomasiye öncelik vermeye davet ediyoruz.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2020, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER