İranlı General Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'da

ABD'nin cuma günü Irak'ta öldürdüğü İranlı General Kasım Süleymani'nin cenazesi memleketi İran'a götürüldü. Ahvaz kentinde başlayan cenazede binlerce kişi "Amerika'ya ölüm" sloganı atıyor.

İranlı General Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'da
ABD’nin cuma günü Irak’ta bir hava saldırısıyla öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin cenazesi, memleketi İran’da geniş kalabalıklarca karşılandı. Süleymani ile hava saldırısında öldürülen diğer üç İranlının tabutları, ülkenin güneydoğusundaki Ahvaz kentinde binlerce kişinin arasından geçit töreniyle taşındı.


İran devlet televizyonunun yayımladığı görüntülerde, siyahlar içindeki İranlıların dövünerek tekbir getirdiği, Arapça ve Farsça olarak “Amerika’ya ölüm” sloganları attığı görülüyor.

Dört gün sürmesi beklenen törende, cenazeler Ahvaz’dan sonra sırasıyla Meşhed, Tahran, Kum ve Kirman kentlerine götürülecek.

Süleymani ile aynı hava saldırısında öldürülen Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in cenazesi de İran’a götürüldü. Cenazenin, İranlı yetkililerin DNA testi gerçekleştirmesinin ardından tekrar Irak’a taşınacağı belirtiliyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER