Bağdat'ta Süleymani ve El Mühendis için cenaze töreni

Bağdat'ta, hava saldırısında ölen Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El Mühendis için cenaze töreni düzenlendi. Hava saldırında ölenlerin cenazeleri 'ABD'ye ve İsrail'e ölüm' sloganlarıyla taşındı.

Bağdat'ta Süleymani ve El Mühendis için cenaze töreni
ABD’nin Bağdat’a düzenlediği hava saldırısında ölen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis için düzenlenen cenaze töreni için binlerce kişi Bağdat’ta bir araya geldi. Cuma günü ABD tarafından düzenlenen saldırı, Ortadoğu’da süren ‘gölge savaşlarını’ tırmandırdı.

Hava saldırısında öldürülenlerin cenazeleri, kalabalığın ‘ABD’ye ve İsrail’e ölüm’ sloganlarıyla taşındı. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin de katıldığı töreni helikopterler yakından takip etti.

.

Haşdi Şabi, daha önce Bağdat’ta düzenlenen bir hava saldırısında beş sağlık görevlisinin öldürüldüğünü açıklamıştı. ABD ise yaptığı açıklamada saldırı iddialarını reddetti ve Irak ordusu da saldırının gerçekleşmediğine dair bir açıklama yaptı.

.

İranlı yetkililer, Süleymani’nin cenazesinin Pazar sabahı İran’ın Kirman eylaletinde gömüleceğini ve İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in dua törenini yöneteceği bilgisini paylaştı. El Mühendis’in cenazesi ise Irak’ın Necef şehrinde toprağa verilecek.

.

Dün Bağdat’a düzenlenen hava saldırısı ise Irak’ı ikiye bölmüş durumda. Kimileri Süleymani’yi, IŞİD’e karşı savaştaki rolü sebebiyle ‘kahraman’ olarak görse de, kimileri ise 2019 yılında Irak’ta başlayan protestolarda eylemcilere uygulanan şiddeti desteklediklerini öne sürerek El Mühendis ve Süleymani’nin ölümüne sebep olan saldırıyı onaylıyor. Sosyal medyada ise cenaze töreninde, Amerikan yapımı araba markası Chevrolet’nin kullanılmış olması konuşuldu.

RUHANİ, SÜLEYMANİ’NİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ailesini İran’ın başkenti Tahran’da ziyaret etti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER