HDP Almanya seçim koordinasyonu oluşturuldu

HDP, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimin startını dün Almanya'nın Köln kentinde Almanya Koordinasyonunu oluşturarak başladı. Koordinasyon 21 kişiden oluşacak ve üçte sözcüsü olacak.

HDP Almanya seçim koordinasyonu oluşturuldu
HDP, 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimin startını dün Almanya'nın Köln kentinde Almanya Koordinasyonunu oluşturarak başladı. Koordinasyon 21 kişiden oluşacak ve üçte sözcüsü olacak.


Toplantıya Almanya'nın değişik kentlerinden gelen siyasi parti temsilcileri, Asuri-Süryani ve kadın hareketi temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını NAV-DEM Eşbaşkanları Yüksel Koç ile Fatoş Göksungur yaptı. 7 Haziran’da yaşanan bazı eksikliklere değinen Koç, bu seçimde bu eksikliklerin tekrarlanmaması için daha organizeli bir çalışma yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Göksungur ise 7 Haziran seçimlerinde kadının ve gençliğin çalışmalara daha aktif bir şekilde katılması gerektiğini belirterek, kurulacak olan bütün komisyonlarda kadın ve gençlik motor gücü olmalı çağrısında bulundu.

NAV-DEM Eşbaşkanlarının açılış konuşmasından sonra toplantıya katılan bütün kurum temsilcileri söz alarak görüşlerini dile getirdi. Birçok katılımcının 7 Haziran seçimlerinde yaşanan eksikliklere dikkat çekerek bunun tekrarlanmaması konusunda koordineli bir çalışma yürütülmesi gerektiğinin kaydederek şunlar ifade edildi: “7 Haziran seçimlerinde Avrupa'nın birçok ülkesinde önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşıldı. Ama Almanya beklentilerimizin çok altında bir oy geldi. Bu da bizden kaynaklanan eksikliklerden dolayıydı. Kitleyi yeterince sandıklara taşımada başarılı olamadık. Bu eksikliklere tekrardan düşmemek için Almanya HDP seçim koordinasyonu çalışmaları yerinde takip ederek, halkı hem sandıklara taşıma olsun, halkı oy vermeye teşvik etmek olsun, bütün yaşanan eksikliklere çözüm üretebilecek” denildi.

1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran seçimlerine göre daha ağır koşularda yapılacağını da ifade eden parti temsilcileri şunlara dikkat çekti: “1 Kasım seçimleri silahların altında yapılıyor ve birçok Kürdün göçe zorlandığı bir zamanda yapılacak. Bundan dolayı bu seçimin demokratik bir seçim olduğunu belirtemeyiz. Ama buna rağmen arkadaşlarımızın bu konularda deneyimleri var, buna göre de tedbirlerini alacaklarını düşünüyoruz. Avrupa'daki halkın Türkiye'deki siyasi durumu yakından takip ettiğini biliyoruz. Şu an Türkiye'de iki kesim var diyebiliriz. Erdoğan'ı destekleyen ve ona karşı olan kesimler. Bunun için yurtdışında yaşayan halka HDP'nin politik çizgisini yeterince yansıtabilmemiz lazım. Duruşunu değiştirmemiş ve çizgisinde kalmış tek parti HDP'dir bundan dolayı ellimiz daha da güçlüdür. Şimdi bize düşen bunu Avrupa'da bulunan halkımıza ulaştırabilmek. Bunun için miting olsun, sanal alem olsun, broşürle olsun; bütün propaganda imkanlarını kullanarak halkımıza ulaşmalıyız ve onları harekete geçirebilmeliyiz.”

Öte yandan seçmen listesinin askıya çıkma tarihi de netleşti. Buna göre seçmen listesi 10 Eylül'e kadar askıda kalacak. Bu tarihe kadar kaydını yapmamış seçmenler artık kaydını yapamayacak ve 1 Kasım'da yapılacak olan 26. dönem milletvekili genel seçimlerde oy kullanamayacak.

Almanya'da yaşayan Türkiye vatandaşları 1 Kasım'da yapılacak erken seçim için 8 Ekim'den itibaren Almanya'nın 13 merkezinde oy verebilecek. Yurtdışında oy kullanma işlemi 25 Ekim'de sona erecek. Gümrük kapılarında ise 1 Kasım'a kadar oy verilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER