HTŞ İdlib'de yayılıyor: ÖSO'dan operasyon çağrısı

El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam örgütü İdlib'de dört köyü daha aldı. ÖSO, İdlib içindeki militanlara HTŞ'ye karşı saldırı başlatma çağrısı yaptı.

HTŞ İdlib'de yayılıyor: ÖSO'dan operasyon çağrısı
Türkiye sınırında cihatçı örgütlerin kontrolünde bulunan İdlib vilayetindeki ‘iç çatışma’ devam ediyor. El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ – eski adıyla el Nusra) ile Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu (ÖSO) arasında bir haftadır devam eden çatışmalarda, HTŞ beş kasabayı daha ele geçirdi. ÖSO ise operasyon çağrısı yaptı.

Reuters ile Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin sahadaki kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, HTŞ, İdlib’deki al Ghab yaylasında dört köyü daha ele geçirerek nüfuz alanını genişletti.

‘HEDEF İDLİB’İN TAMAMI’

HTŞ ile çatışan Suriye Ulusal Ordusu ise İdlib içindeki diğer silahlı gruplara HTŞ’ye karşı operasyon çağrısı yaptı. Suriye Ulusal Ordusu’nun sözcülerinden Yusuf Mahmud, “İdlib içindekileri, bizim yeni bir cephe açabilmemiz ve onlar üzerindeki baskıyı azaltabilmemiz için operasyon başlatmaya çağırıyoruz” dedi.

Mahmud, HTŞ’nin stratejik önem taşıyan Ariha ve Maarat el Numan’a yönelmeyi hedeflediğini de öne sürdü. Uzmanlara göre, böyle bir gelişme HTŞ’nin İdlib’in tamamında kontrol sağlamasına sebep olabilir.

REUTERS: TÜRKİYE-RUSYA ANLAŞMASI TEHLİKEDE

Örgüt bu gelişmeyle, Suriye ordusunun konuşlandığı mevzilere de yaklaşmış oldu. Reuters ajansı ise “Bu ilerleme, Türkiye ile Rusya arasında eylülde yapılan ve Suriye ordusunun İdlib bölgesine yönelik askeri saldırısını savuşturan anlaşmanın kaderi hakkında soru işaretleri yaratıyor” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER