Kredi kartı yapılandırmasında aranan şartlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenler için açıkladığı düzenlemeler kimleri kapsayacak? Ziraat Bankası'ndan kimler kredi alabilecek, kimler alamayacak?

Kredi kartı yapılandırmasında aranan şartlar
Kredi kartını ödemekte güçlük çekenler için yerel seçimler öncesinde Ziraat Bankası aracılığıyla getirilen düşük faizli/uzun vadeli kredi uygulaması kimleri kapsıyor? İşte detaylar…


TAKİBE ALINANLARA VERİLMEYECEK

  • Ziraat Bankası’ndan tüm diğer bankaların kredi kartı müşterileri kredi alabilecek. En önemli şart ise müşterisi olduğunuz banka tarafından takibe alınmamış olmak. Yani, kredi kartı borcu nedeniyle takibe alınmış olan kişiler, Ziraat Bankası’ndan yeni kredi alamayacak.

ŞUBEDEN BAŞVURU, PARA DOĞRUDAN ELDEN VERİLMEYECEK

  • Krediye şubelerden başvurulacak. Krediden yararlanmak isteyenler, 31 Aralık itibarıyla kart ekstrelerini Ziraat’e götürecek. Ziraat Bankası ise nakit vermeden, doğrudan borçlu karta ödeme yapacak.

BORCU ÖDENEN KART KAPATILACAK

  • Borcu ödenen kart kapatılacak. Kişinin kart borcu kapatıldıktan sonra isterse Ziraat Bankası tarafından yeni kredi kartı verilecek.

BDDK KURALI DEĞİŞTİRDİ, VADE 60 AYA ÇIKIYOR

  • Ziraat Bankası söz konusu krediyi, kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile verecek. Tüketici kredilerinde sektör kuralı/limiti olan 48 ay vade, bu uygulama için BDDK’nın da izniyle 60 aya çıkartılıyor. Yani bu yapılandırmadan yararlanacak olanlar normal bir krediye göre 12 ay daha fazla vade imkânına sahip olacak.

1 OCAK SONRASI KAPSAM DIŞI

  • Bu krediden, 31 Aralık 2018 itibarıyla nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan kişiler faydalanabilecek. 1 Ocak’tan itibaren yapılan kart harcamaları kapsam dışı kalacak.

FAİZ ORANLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ

  • Ziraat Bankası, 24 aya kadar aylık yüzde 1.10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1.20 faiz oranlarıyla kredi verecek. Böylece, normal şartlarda yüzde 2.4 düzeyinde olan kredi kartı faizi yarı yarıya düşürülmüş oldu. (DUVAR)
Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER