İdlib'de Suriye helikopteri düşürüldü

Türkiye'yle Suriye arasındaki gerilimin yükseldiği ve TSK'nin yığınak yaptığı İdlib'de, Suriye ordusuna ait bir helikopter vuruldu. Silahlı isyancılar helikopteri kendilerinin düşürdüğünü savunurken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir" açıklaması geldi.

İdlib'de Suriye helikopteri düşürüldü
Türkiye destekli militanlar ile Suriye ordusu arasında çatışmaların yoğunlaştığı İdlib’de, orduya ait bir helikopter vuruldu. Sosyal medyada, alev alan helikopterin düşüş anlarının görüldüğü çok sayıda görüntü paylaşıldı. Görüntülerde, helikopterin pilotu olduğu sanılan bir kişi de enkazın yanında yatarken görülüyor.

NAYRAB’DA DÜŞÜRÜLDÜ

Helikopterin, çetin çatışmalar yaşanan ve Türkiye’nin de son günlerde askeri yığınak yaptığı Serakib’in batısında, M4 karayolunun yakınlarında bulunan Nayrab bölgesinde düştüğü belirtiliyor.

MSB: REJİM UNSURLARI BÖLGEDEN ÇEKİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir” denilerek, Suriye ordusunun bölgeden çekildiği bilgisine yer verildi.

SİLAHLI İSYANCILAR ‘BİZ DÜŞÜRDÜK’ DEDİ

Reuters’a konuşan iki isyancı komutan ise helikopteri kendilerinin düşürdüğünü söyledi. Buna göre helikopter, karadan havaya füzeyle vuruldu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2020, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER