İngiltere'den Kürdistan'a vizede kolaylık vaadi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Jon Wilks biraraya geldi. Wilks, Barzani'nin karşılıklı vize kolaylığı talebine olumlu yanıt verdi.

İngiltere'den Kürdistan'a vizede kolaylık vaadi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Jon Wilks’i ağırladı. Wilks görüşmede, İngiltere’nin Kürdistan ve Irak vatandaşlarının vize prosedürlerinde kolaylık teminatı verdi.


Wilks görüşmede, Kürdistan’da kurulan yeni kabineyi olumlu karşıladıklarını dile getirdi; İngiltere’nin Kürdistan’ın gelişmesi ve kalkınmasına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Erbil-Bağdat ilişkilerindeki normalleşme sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İngiliz Büyükelçi, Britanyalı şirketlerin Kürdistan’a yatırım yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Barzani de görüşmede, Bağdat’la ilişkilerin iyiye gittiğini ve bu doğrultuda diyaloğun devam ettiğini söyledi. Barzani, anayasa temelinde sorunların karşılıklı çözümü için olumlu bir atmosfer bulunduğuna dikkat çekti.

Wilks, Barzani’den gelen karşılıklı seyahatlerin kolaylaştırılması talebine yanıtında ise ‘bundan böyle İngiltere’ye seyahat etmek isteyen Irak ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanacağı’nı söyledi.

Görüşmede ayrıca IŞİD’in Irak’ta yeniden örgütlenmeye çalıştığı, bölge halkını tehdit ettiği ve yurtlarına dönmek isteyen göçzedeleri caydırdığı belirtilerek, terör tehdidine karşı Irak ile Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleri arasında daha fazla işbirliği olması gerektiğine vurgu yapıldı. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER