İntihar saldırganı açık büfede sıraya girmiş!

Sri Lanka'da dün 290 kişinin ölümüne yol açan saldırılardan birine ilişkin yeni bir ayrıntı ortaya çıktı: Buna göre, bir oteldeki patlamayı gerçekleştiren saldırgan, otelin kahvaltı büfesinde sıraya girdi; en kalabalık anda bombayı patlattı...

İntihar saldırganı açık büfede sıraya girmiş!
Sri Lanka’da 290’dan fazla kişinin ölümüne yol açan sekiz ayrı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Saldırıların yedisinin intihar bombacıları tarafından düzenlendiği açıklanırken, bu kişilerden birinin daha fazla can kaybına yol açmak için açık büfede sıraya girip sabırla beklediği belirtildi.

Ülkenin başkenti Colombo’da bulunan lüks Cinnamon Grand Oteli’nin restoranındaki saldırının, bir gece önce otele Muhammed Azzam Muhammed adıyla yerleşen kişi tarafından düzenlendiği açıklandı. Otelin müdürlerinden biri, bu kişinin Paskalya Bayramı için özel olarak hazırlanan kahvaltı büfesinde sıraya girdiğini anlattı. Buna göre saldırgan, restoranın son derece kalabalık olduğu sırada büfe sırasının kendisine gelmesi için elinde tabakla bekledi. Büfenin en başına ulaştığında da, sırtına yerleştirilen patlayıcıları infilak ettirdi.

‘HEP AİLELER VARDI’

Otel müdürü AFP ajansına açıklamasında Taprobane isimli restoranda yılın en kalabalık günlerinden birinin yaşandığını söyleyerek saldırı anını ve sonrasını şöyle anlattı: “Tam bir kaos vardı. Sabah 8.30’du ve çok yoğundu. Hep aileler vardı. Sıranın başına geldi ve patlamayı gerçekleştirdi. O sırada müşterileri karşılamakta olan müdürlerimizden biri de hayatını o anda kaybedenler arasında.”

Otelin çalışanları ise saldırganın ‘iş için geldiğini’ söylediğini ve resepsiyona verdiği adresin yanlış olduğunun ortaya çıktığını anlattı.

Sri Lanka’da Paskalya Bayramı’nda dört otel ve üç kiliseyi hedef alan eş zamanlı saldırıların ardından açılan soruşturma sürüyor. Saldırı istihbaratının iki hafta önce alındığının ortaya çıkması infial yaratırken, yetkililer soruşturma için uluslararası destek istediklerini açıkladı.

SRİ LANKA’DA 87 PATLAYICI BULUNDU 

Diğer yandan güvelik önlemlerinin had safhaya çıkarıldığı ülkede, başkent Colombo’daki ana otobüs durağında 87 tane patlayıcı bulunduğunu duyurdu. Reuters’ın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, Colombo Kilisesi yakınında da yeni bir patlama daha oldu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER