İmamoğlu: Tapılan ya da korkulan biri olmak istemiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, The Guardian gazetesine konuştu. İstanbul seçimlerinin yenilenme ihtimali hakkında "Kazandığımız açık. AKP insanların başka türlü düşünmesini istiyor ama süreç bitti" dedi. İmamoğlu, belediye başkanlığı için de "Tapılan ya da korkulan biri olmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Tapılan ya da korkulan biri olmak istemiyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti ile MHP’nin seçimin yenilenmesi yönündeki itirazları hakkında “İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi düşüncesini aklımdan bile geçirmiyorum” dedi. İmamoğlu, “Seçimi kazandığımız açık. AKP insanların başka türlü düşünmesini istiyor ama bu süreç bitti. Hayata devam etme zamanı” diye konuştu.


‘HALK AYRIMCI SÖYLEMİ KABUL ETMİYOR’

Maltepe’de cumartesi günü düzenlediği miting öncesi İngiliz gazetesi The Guardian’la bir söyleşi yapan İmamoğlu, seçim sürecine ve belediye başkanlığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kullandığı dil hakkında “Halkın ayrıştırıcı bir söylemi ve ayrımcı politikaları kabul ettiğine inanmıyorum” diyen İmamoğlu, “Halen dünyada hakim anlayış popülizm ancak popülizm de nihayetinde bitecek. İnsanlara saygıyla davrananlar daima kazanır” ifadelerini kullandı.

‘TAPILAN BİRİ OLMAK İSTEMİYORUM’

İmamoğlu’nun “Tapılan ya da korkulan biri olmak istemiyorum. Sadece benimle yan yana çalışmanızı istiyorum. Ki, bizi seçen insanlar için mümkün olan en iyisini yapabilelim…Yapmamız gereken çok iş var” sözleri dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “Hakkımdaki hükmü benim değil başkalarının vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kararlarım ve siyasette izlediğim yol, 10 yıllık iş bitirme tecrübesi olan iyi bir yönetici olduğum gerçeğinin bir sonucu” dedi.

‘AK PARTİ SEÇMENİ DE BENDEN MEMNUN’

İmamoğlu, AK Parti seçmeni ile diyaloğunu şöyle anlattı: “Çok sayıda AKP seçmeni bana neden onların partisinden aday olmadığımı sordu. Onlardan oylarını değil dualarını istediğimde memnun oldular.”

’48 SAAT UYUMADIM’

İmamoğlu, seçim gecesi yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Yaklaşık 48 saat uyumadım. Sanırım sandıkların kapanmasının ardından 24 saat içinde 13 basın toplantısı düzenledim. Resmi haber ajansı yanıltıcı veriler veriyordu ve biz bunların yanlış olduğunu biliyorduk. İnsanlar endişelenmeye başladı ve çok stresli bir ortam vardı ama meydan okumamız için önce haklılığımızdan emin olmamız gerekiyordu.”

GUARDIAN: KIŞKIRTICI SİYASETÇİLERDEN FARKLI

The Guardian gazetesi ise ‘İmamoğlu’nun şimdiden 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışacak potansiyel bir aday olarak görüldüğü’ yorumunu yaptı; İmamoğlu’nun ise henüz kendisini dünya sahnesinde boy gösteren bir kişi olarak görmediğini belirtti.

İmamoğlu’nun Maltepe’deki ‘İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması’ndan izlenimler içeren haberde şu ifadeler kullanıldı: “İmamoğlu’nun seçilmesi büyük oranda kapsayıcı ve uzlaşmacı söyleminin bir sonucuydu. Kendisi, Türkiye’nin kutuplaşmış siyasal sahnesini domine etmiş kışkırtıcı siyasetçilerden çok farklıydı. İmamoğlu yerel seçim kampanyası süresince, orta sınıf partisi CHP’den genelde uzak olan emekçi ve dindar AKP seçmenlerine de elini uzattı. Suriyeli mültecilerin Türk toplumuna entegre edilmeleri gerektiğinden söz etti.” (BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER