İran 6 tutukluyu idam etti

İran, aralarında Kürt siyasi tutuklu Behrûz Alxanî’nin de olduğu 6 tutukluyu idam ettiği belirtildi.

İran 6 tutukluyu idam etti

İran, aralarında Kürt siyasi tutuklu Behrûz Alxanî’nin de olduğu 6 tutukluyu dün gece idam etti.

Rojnews’in haberine göre, İran tarafından idam cezasına çarptırılan ve dün tutulduğu Urmiye Cezaevi’nde tek kişilik hücreye alınan Kürt siyasi tutuklu Behrûz Alxanî, gece yarısı saat 01.00’da diğer 5 tutukluyla birlikte idam edildi.

Haberde, İran Kürdistanı’ndan bir kaynağın Alxanî ve 5 diğer tutuklunun cenazesinin ailelerine teslim edildiğini aktarırken, Alxanî ailesinin de olayı doğruladığı, cezaevi yönetiminin kendilerini arayarak gelip cenazelerini alabileceklerini söylediklerini ifade ettiği belirtildi.

Behrûz Alxanî’nin ailesi dün Urmiye Cezaevi önünde biraraya gelerek oğullarının idam cezasının durdurulmasını talep etmiş, İran güçleri ailenin bu taleplerine karşılık aileye saldırmıştı.

Uluslararası Af Örgütü de dün yazılı bir açıklama yayınlayarak İran rejiminden Behrûz Alxanî’nin idamını durdurmasını istemişti.

1985 doğumlu Alxanî, 27 Ocak 2010 yılında Selmas’ta Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’ne (PJAK) yardım ettiği gerekçesiyle 15 Kürt siyasetçisiyle birlikte tutuklanmış, 9 ay Selmas, Xoy ve Urmiye’de gözaltında ağır psikolojik ve fiziki şiddete maruz kalmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER