HDP'den seçmenlere 28 Ağustos çağrısı

Erken seçimin yapılacağı 1 Kasım'daki seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen yurttaşların, 28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak, adres kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

HDP'den seçmenlere 28 Ağustos çağrısı
7 Haziran seçimlerinde HDP'nin büyük bir başarıyla çıkmasının ardından AKP'nin tek başına iktidar olamaması üzerine 1 Kasım'da erken seçimlere gidecek olan Türkiye'de hızlandırılmış bir seçim süreci yaşanacak. Hızlandırılmış seçim takvimi kapsamında 7 Haziran seçimlerinden sonra adres değiştirmiş ancak, adres bildiriminde bulunmayan yurttaşlar, oy kullanamayacak. Bu durumda olan yurttaşların, 1 Kasım'daki erken seçimlerde oy kullanmak için 28 Ağustos 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar, nüfus müdürlüklerine başvurarak adres kayıtlarının yaptırmaları gerekiyor. Başvuru sırasında yurttaşlar, tapu, kira sözleşmesi ya da kendi adlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilirler. Yine aynı evde birlikte yaşayan ve akraba bağı olmayan kişilerle de birlikte giderek onların da adres kayıtlarını yaptırabilirler. 

Başka şehirlerde okuyan öğrenciler de evde kalıyorlarsa aynı yöntemle adres kayıtlarını yaptırabilirler. Yurtlarda kalan öğrenciler ise yurt müdürlüklerinden alacakları belgeyi nüfus müdürlüklerine ibraz ederek, gerekli işlemleri yapabilir. Farklı nedenlerden dolayı iki adres kaydı bulunan kişiler ise, nüfus müdürlüklerine giderek, oy kullanacakları adresi birinci adres olarak bildirmeleri zorunlu.

Hızlandırılmış seçim sürecinden dolayı iki gün gibi çok kısa bir sürenin olmasından dolayı HDP de harekete geçti. HDP, tüm yurttaşları bu konuda duyarlı olmaya ve iki günlük süre içerisinde gerekli işlemleri yapmaların istedi. Bu yönlü sosyal medya üzerinden de duyarlılık ve çağrı amacıyla bir çalışma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER