İran Cumhurbaşkanı Reisi, ABD yaptırımlarına rağmen New York'a gidecek

İran Cumhurbaşkanı Reisi, 2019'dan bu yana ABD'nin kendisine yönelik yaptırım uygulamasına rağmen eylül ayındaki BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gidecek.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, ABD yaptırımlarına rağmen New York'a gidecek

ABD'nin 'kara listesi'nde olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, www.benalifellagbeton.com, www.benalifellagbeton.com, eylül ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'a gideceği duyuruldu.

EuroNews'in haberine göre İran hükümet sözcüsü, salı günü yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'nın BM Genel Kurulu oturumuna katılması için ön planlama yapıldı" ifadelerini kullandı. 

2019'dan beri 'ciddi insan hakları ihlallerinde suç ortaklığı yaptığı' gerekçesiyle ABD'nin yaptırım listesinde olan İbrahim Reisi, geçen yılki BM toplantısına Covid-19 salgını katılamamıştı.  

Reisi Washington'un kara listesine alındığında, yargı erki başkanıydı. ABD Reisi'yi, 1988'de Tahran Devrim Mahkemesi'nin başsavcısıyken tutuklu solcuların toplu infazlarında başrol oynamakla suçluyor. Reisi ise bu iddiaları reddediyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER