CHP'den Erzurum çıkarmasına devam, eylülde iki heyet gidecek

128 milletvekiliyle Erzurum’a çıkarma yapan CHP, eylül ayında da kente iki heyet gönderecek.

CHP'den Erzurum çıkarmasına devam, eylülde iki heyet gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’in yaz tatiline girmesinin ardından grup toplantılarını illere taşıma kararı doğrultusunda ilk adres, partinin çok düşük oy aldığı Erzurum oldu. 128 milletvekili ile Erzurum’a çıkarma yapan CHP önümüzdeki süreçte de kentteki çalışmalara genel merkez düzeyinde destek vermeye devam edecek.

CHP yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, eylül ayında aralarında milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin olduğu onar kişilik iki ayrı heyet kente giderek çalışma yapmayı sürdürecek. Erzurum’a giden heyetler yaklaşık birer hafta kalarak esnaf ziyareti yapacak, kanaat önderleri ile görüşecek, kentteki meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ile toplantılar yapacak.

CHP, 2018 seçiminde yüzde 4,4 oy aldığı kentte en az bir milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Son Cumhurbaşkanlığı seçimde yüzde 70’in üzerinde oyla Recep Tayyip Erdoğan diyen kentteki çalışma, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına desteğin artması açısından da önem taşıyor. CHP’li yöneticiler az oy aldıkları kentlerdeki çalışmada tek bir adımın, hamlenin yeterli kalmayacağının bilincinde olduklarını belirterek, bu illerde seçime kadar daha yoğun çalışma yürüteceklerinin mesajını veriyor.

GRUP TOPLANTILARI DEVAM EDECEK, EYLÜL AYINDA MİTİNG DÜŞÜNÜLÜYOR

CHP’nin yaz programı kapsamında grup toplantıları devam edecek. Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekilleri Erzurum’un ardından gelecek hafta salı günü Edirne’de olacak. Daha sonra sırasıyla Yalova ve Afyon’a gidilecek. Eylül ayında da bu programlar devam edecek.

CHP “Milletin Sesi” mitinglerini de sürdürecek. Eylül ayı içinde grup toplantıları dışında bir kentte de miting yapılması planlanıyor. Bu mitingin Karadeniz bölgesindeki bir ilde olabileceği ifade ediliyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER