Fahrettin Altun'dan KPSS geçerlilik süresi açıklaması

Fahrettin Altun, “Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak” dedi.

Fahrettin Altun'dan KPSS geçerlilik süresi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı'yla (KPSS) ilgili açıklama yaptı.

Kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçlerini yeni sınav takvimine göre güncelleyeceğini belirten Altun, "KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır" ifadelerini kullandı.

Bu yıl yapılacak atamalarda son 2 sınav ve bu yıl yeniden yapılan sınav sonucunun geçerli olacağını aktaran Altun, "Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır. Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir" dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER