İran yargısından 3 kişiye daha idam cezası

İran yargısı, Amini protestolarına katılan üç göstericiye daha idam cezası verdi. İran İçişleri Bakanı, protestolarla bağlantılı olarak Fransız ajanları ve IŞİD üyelerinin de tutuklandığını söyledi.

İran yargısından 3 kişiye daha idam cezası

İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Jîna Amini'nin ölümünün ardından başlayan gösterilere katılan protestocularının yargı süreci devam ederken, İran'da üç göstericiye daha idam cezası verildi. Yarı resmi Mehr ajansının aktardığına göre, idam cezası verilen üç kişi 'yeryüzünde bozgunculuk yapmakla' suçlandı.

Geçtiğimiz saatlerde 1 göstericinin daha 'devlete savaş açmak' suçlamasıyla idam cezası aldığı açıklanmıştı. 

'FRANSIZ AJANLARI VE IŞİD ÜYELERİ DE TUTUKLANDI'

Öte yandan, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Amini protestolarıyla bağlantılı olarak Fransız istihbarat ajanları ile IŞİD üyelerinin tutuklandığını açıkladı.

Vahidi, ülkedeki protestolar sırasında tutuklanan kişilerin uyruklarının sorulması üzerine, "İsyanlarda yabancı uyruklu insanlar tutuklandı ve bunlardan bazıları bu isyanlarda büyük rol oynadı. Son olaylarda Fransız istihbaratının ajanları ve IŞİD bağlantılı unsurlar tutuklandı. Bu kişiler hukuka uygun işlem yapılmak üzere yargıya teslim edildi" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER