IŞİD: Bağdadi öldü

Irak'tan yayın yapan El Sumarya televizyonu, IŞİD militanlarının örgüt lideri El Bağdadi'nin öldürüldüğünü doğruladığını ve yeni halife ilan ettiklerini duyurdu. Suriyeli muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Bağdadi'nin öldürülüğünü teyit ettiklerini duyurdu.

IŞİD: Bağdadi öldü
IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürüldüğü iddiası, örgüt militanlarınca da doğrulandı. Irak’tan yayın yapan El Sumarya televizyonunun, Ninova vilayetinden ismini vermediği bir kaynağa dayanarak Bağdadi’nin öldüğünü duyurdu.


‘YENİ HALİFE İLAN EDİLDİ’ İDDİASI

Kaynağın anlattığına göre, IŞİD militanları Bağdadi’nin ölümünü doğruladıkları ve ‘yeni halife’yi ilan ettikleri kısa bir açıklama yaptı. Kamuoyu önünde ilk kez 2014’te, Musul’da ‘halifeliğini’ ilan ettiği sırada görüntülenen IŞİD lideri El Bağdadi’nin bugüne dek birçok defa öldürüldüğü öne sürülmüştü. IŞİD militanlarının bu iddiayı doğruladığına dair bir haber ilk kez geliyor.

Suriyeli muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Bağdadi’nin öldürülüğüne dair ‘teyit edilmiş’ bilgiye sahip olduklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı 16 Haziran’da Bağdadi’nin Rakka’nın güneyindeki IŞİD karargâhına düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini ve teyit sürecinde olduklarını açıklamıştı. ABD’den 23 Haziran’da yapılan açıklamadaysa Amerikan ordusu ve istihbaratının henüz bu bilgiyi teyit edemediği belirtilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER