'IŞİD’in Kürt valisi'nden yeni itiraf: Kerkük'te kimyasal silah kullandık

IŞİD'in YPG tarafından Kobane'de yakalanan Kürt komutanı Ebu Hamza Kurdi'den yeni itiraf: IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin talimatıyla Kerkük'te kimyasal saldırı düzenledik.

'IŞİD’in Kürt valisi'nden yeni itiraf: Kerkük'te kimyasal silah kullandık
‘IŞİD’in Kürt valisi’ olarak bilinen, ‘Ebu Hamza Kurdi’ adıyla tanınan ve 2015 yılında Kobane’de YPG tarafından yakalanan Cemal Halil Taha Zinad Meşedani’nin yargılandığı Bağdat mahkemesindeki itirafları sürüyor. Irak devlet televizyonunun haberine göre, Ebu Hamza Kurdi Kerkük’te kimyasal silah kullandıklarını itiraf etti.


IŞİD tarafından önce Kuzey Bağdat ve daha sonra da Kerkük’e ‘vali’ olarak atanan Ebu Hamza Kurdi, Kerkük’ün Taze ilçesine düzenledikleri bir saldırıda kimyasal silahlar kullandıklarını açıkladı. Ebu Hamza Kurdi, ” [IŞİD lideri] Ebubekir Bağdadi’den talimat geldi, kurbanların çok olmasını ve eylemin ses getirmesini istiyordu. Bu talimat doğrultusunda Şemsiye’den kimyasal silahlarla Taze’ye saldırı düzenledik” dedi.

Ebu Hamza Kurdi, peşmerge güçlerinin Musul’da ilerlemesine karşı Kerkük’te saldırı talimatı aldıklarını belirterek, “Kerkük’te yeni bir cephe açtık. Bir gece düzenlediğimiz saldırıda 18 peşmergeyi esir aldık. Daha önce de elimizde üç esir peşmerge vardı” dedi. ‘Örgüt mensuplarının moralini yükseltmek’ gibi bir gerekçeyle esir peşmergeleri Hawice ilçe merkezinde kafeslerde dolaştırdıklarını da itiraf eden Ebu Hamza, “Bu bizim için yeni bir şeydi. Daha önce bunun bir benzeri olmamıştı” itirafında bulundu.

Esk IŞİD üyesi, “ABD veya Irak Özel Kuvvetleri tarafından esirleri kurtarmak için operasyon yapılmasından korkuluyordu. Bu nedenle bize talimat geldi ve onları Musul’da esir ve şehitler konseyine teslim ettik” dedi. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER