Lavrov: Putin ile Erdoğan anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında G-20 zirvesinde yapılan görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Lavrov, 'militanların bu kritik mutabakatı sabote etmemesine yönelik tedbirler alınması' konusunda anlaşıldığını söyledi.

Lavrov: Putin ile Erdoğan anlaştı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İdlib’de silahsızlandırılmış bölge oluşturulmasına yönelik anlaşmanın uygulanması için atılacak adımlar üzerinde anlaştığını söyledi. Rossiya 1 televizyonunda yayınlanan ‘Moskova.Kremlin.Putin’ programında konuşan Lavrov, Putin ile Erdoğan’ın Arjantin’deki G20 zirvesi kapsamında yaptığı görüşme ile ilgili bilgi verdi.


Lavrov, “Görüşmede İdlib konusundaki mutabakat teyit edildi. Taraflar Türk meslektaşlarımızın aktif ve istikrarlı eylemlerine rağmen, hâlâ tüm aşırıcı grupların 20 kilometrelik silahsızlandırılmış bölgeden ayrılmadığını belirtti” dedi.

Liderler silahsızlandırılmış bölgeye yönelik mutabakatın uygulanması konusundaki adımlar ve bu sırada ‘militanların bu kritik mutabakatı sabote etmemesine yönelik tedbirler alınması’ konusunda da anlaştı. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER